Ειδήσεις

Published on May 21st, 2013 | by fileto

0

Οι Αμερικάνοι καρφώνουν τη Χρυσή Αυγή

Απειλή για την ελεύθερη έκφραση της θρησκευτικής πίστης των Ελλήνων πολιτών αποτελεί η Χρυσή Αυγή, όπως υποστηρίζεται στην ετήσια έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τις Θρησκευτικές Ελευθερίες στην Ελλάδα, τονίζοντας ότι πρόκειται για “αντισημιτική” και “ξενοφοβική” πολιτική παράταξη.

Στην έκθεση υπογραμμίζεται ότι η κυβέρνηση της χώρας καταδικάζει τις πράξεις βίας εναντίον μεταναστών, σημειώνοντας παράλληλα ότι παρατηρητές κάλεσαν τις αρχές να κάνουν περισσότερα για να αντιμετωπίσουν το “τυφλό μίσος” και τον ρατσισμό της Χρυσής Αυγής.

Στην αρχή της έκθεσης, που αφορά το 2012, επισημαίνεται ότι το Σύνταγμα και άλλοι νόμοι και πολιτικές προστατεύουν τη θρησκευτική ελευθερία με κάποιους περιορισμούς.

Γενικά, η κυβέρνηση σέβεται τη θρησκευτική ελευθερία, σύμφωνα με τους συντάκτες της, αν και επέβαλε περιορισμούς που επηρεάζουν μέλη μη Ελληνορθόδοξων θρησκευτικών ομάδων.

Η κυβέρνηση χορήγησε προνόμια και νομικά προνόμια στην Ορθόδοξη Εκκλησία -ό,τι δεν παρέχει σε άλλες θρησκευτικές ομάδες- όπως η προνομιακή φορολογία και θεσμοθετημένη σύνδεση με την κυβέρνηση, όπως σημειώνεται.

Καταγράφεται, επίσης, και η θέση ότι δεν έχουν προχωρήσει οι διαδικασίες για την οικοδόμηση τεμένους στην Αθήνα, καθώς και η άποψη ότι “ορισμένες διακρίσεις” υπήρξαν και σε βάρος των μουσουλμάνων κατοίκων της Θράκης.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑