Εκδηλώσεις

Published on May 21st, 2013 | by fileto

0

Αλλάζει στέκι ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος με Ειρήνη του Αριστοφάνη

Την «Ειρήνη» του Αριστοφάνη σκηνοθετεί ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Κ.Θ.Β.Ε., Σ. Χατζάκης, και εκτός του Β. Χαραλαμπόπουλου, παίζουν ακόμη ο Φ. Μουρατίδης, ο Γ. Κωνσταντίνου και πολυμελής θίασος ηθοποιών και χορευτών.

Η πρεμιέρα θα δοθεί στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων (5-6 Ιουλίου), ενώ θα ακολουθήσει μεγάλη περιοδεία με στάσεις στο Θέατρο Δάσους (10-11 Ιουλίου), στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου (26-27 Ιουλίου), αλλά και στο Ηρώδειο. Μεγάλη περιοδεία θα κάνει και «Ο Πειρασμός», σε σκηνοθεσία Εν. Φεζολάρι, η κωμωδία που διηγείται την ιστορία μιας αθώας καμαριέρας η οποία ξετρελαίνει του άντρες, με τους Ιφ. Δεληγιαννίδου, Π. Μυλωνά, Ασ. Πελτέκης, Σπ. Σαραφιανός, Π. Σπυροπούλου.

Η Θερινή Σκηνή θα φιλοξενεί όλο το καλοκαίρι τη… μετεπαναστατική κωμωδία «Ο Λεπρέντης» που αποτελεί μια σάτιρα της ελληνικής άρχουσας τάξης του 19ου αιώνα, με πρωταγωνιστή τον Κ. Σαντά.

Η σκηνοθεσία είναι της Ερ. Βασιλικιώτη και παίζουν επίσης οι Τρ. Αγγελίδου, Ν. Ανθοπούλου, Χρ. Καγιάς, Δημ. Παπιόπουλος, κ.ά.

«Κοινωνικό Θεατροπωλείο»
Οι ΜΠΑΝΤΑ-ρισμένοι γυρίζουν όλα τα φεστιβάλ της χώρας μας με την παράσταση «P.I.G.S. Revolution» με σπαρταριστούς διαλόγους, πειραγμένες ενορχηστρώσεις και κεφάτες χορογραφίες, σε σκηνοθετική επιμέλεια Ε. Σαρμή και Χρ. Παπαδημητρίου με τους Χρ. Ζαφειριάδου, Δ. Μορφακίδη, Χρ. Παπαδημητρίου, Χρ. Στυλιανού, κ.ά.

Ολο ο καλοκαίρι θα εμφανίζεται σε δήμους του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης, το «Κοινωνικό Θεατροπωλείο», με παραστάσεις που θα δίνουν ηθοποιοί του, ενώ αντί εισιτηρίου το κοινό θα προσφέρει τρόφιμα μακράς διάρκειας.

Παράλληλα, το κλιμάκιο του θεάτρου «Κατ΄ Οίκων» θα «οργώσει» τη Μακεδονία και τη Θράκη με την οικονομική υποστήριξη του υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑