Ειδήσεις

Published on May 22nd, 2013 | by fileto

0

Απευθείας αεροπορική σύνδεση Καβάλας – Βιέννης

Η ομάδα των Αυστριακών δημοσιογράφων, στο πλαίσιο αποστολής που διοργάνωσε το Γραφείο Αυστρίας του ΕΟΤ σε συνεργασία με την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και γνωστή αεροπορική εταιρεία (Fly Niki -air Berlin), έχοντας αφετηρία τη γραφική πόλη της Καβάλας-Παλιά πόλη-Κάστρο, περιηγήθηκε στο Νομό, επισκέφθηκε τον αρχαιολογικό χώρο Φιλίππων, το βαπτιστήρι της Λυδίας και τις ακτές Παγγαίου και Κεραμωτής.

Για τους φυσιολάτρεις και όσους αγαπούν την πεζοπορία και εναλλακτικούς τρόπους παραθέρισης, ο καταπράσινος νομός Δράμας, γνωστός για τους υδροβιότοπους και την εξαιρετικής φήμης οινοπαραγωγή του, προκάλεσε ιδιαίτερη αίσθηση στην ομάδα, την οποία συνόδευε ο Γιάννης Ραφαλιάς του Γραφείου Αυστρίας του ΕΟΤ.

Η κορύφωση του ταξιδιού ακολούθησε στη Θάσο, με τις αμέτρητες δαντελωτές παραλίες και την πλούσια ιστορία, ενώ τις εντυπώσεις από τη φύση συμπλήρωσε η παραδοσιακή κουζίνα της περιοχής και η φιλοξενία των εκπροσώπων της περιφέρειας, των δήμων και των επαγγελματιών, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να ενημερώσουν τους δημοσιογράφους για τις δυνατότητες και τις υποδομές της περιοχής.

Το ενδιαφέρον του αυστριακού κοινού για Καβάλα, Δράμα και Θάσο, αντανακλάται στην αύξηση των απευθείας πτήσεων από Βιέννη για Καβάλα και συγκεκριμένα, η εταιρεία Fly Niki συνδέει δύο φορές εβδομαδιαίως την αυστριακή πρωτεύουσα με το αεροδρόμιο Μέγας Αλέξανδρος και μία φορά την εβδομάδα η Austrian my Holidays, με πτήσεις που δεν είναι αποκλειστικά ναυλωμένες (τσάρτερ) μόνον για τουριστικές επιχειρήσεις αλλά εξυπηρετούν και μεμονωμένους δυνητικούς επισκέπτες.

Σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις διευθυντικών στελεχών και εκπροσώπων των μεγαλύτερων αυστριακών τουριστικών οργανισμών, η Ελλάδα ως τουριστικός προορισμός επιστρέφει εφέτος και πάλι στην κορυφή των προτιμήσεων των Αυστριακών, παρουσιάζοντας αύξηση στις κρατήσεις που ξεπερνά κατά μέσο όρο το 25% σε σχέση με το 2012.

Κατά μέσο όρο πάνω από 500.000 Αυστριακοί επισκέπτονται κάθε χρόνο την Ελλάδα -ενώ η Αυστρία, σε αναλογία με τον πληθυσμό της – 8,4 εκατομμύρια κάτοικοι – βρίσκεται, εδώ και χρόνια, στην πρώτη θέση, από πλευράς αφίξεων ξένων τουριστών στην Ελλάδα.

Στην εντυπωσιακή αύξηση των κρατήσεων για διακοπές στην Ελλάδα αναφέρονται και τα δεκάδες σχετικά δημοσιεύματα και αφιερώματα για τον ελληνικό τουρισμό στον αυστριακό Τύπο μέσα στους τελευταίους μήνες.


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑