Ειδήσεις

Published on May 24th, 2013 | by fileto

0

Στο αρχείο η κόντρα Μανιάτη – Σώκου για τον ζεόλιθο

Οριστικά στο αρχείο μπαίνει η υπόθεση της διαμάχης που είχε ο πρώην υπουργός Περιβάλλοντος, Γιάννης Μανιάτης, με τον πρώην γενικό γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης, Θύμιο Σώκο, για το θέμα της απευθείας ανάθεσης του έργου εξόρυξης του ζεόλιθου Πετρωτών σε συγκεκριμένη εταιρεία, τον Μάρτιο του 2011.

Τον Ιούνιο του 2011, ο κ. Μανιάτης, ανακαλώντας την απόφαση Σώκου, έθετε θέμα νομιμότητας αυτής και ζητούσε το έργο της εξόρυξης του ζεόλιθου να προχωρήσει με διεθνή διαγωνισμό.

Αυτεπάγγελτα, η υπόθεση ελέγχου νομιμότητας της απόφασης της απευθείας ανάθεσης, είχε φτάσει στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ορεστιάδας, που στη συνέχεια την υπέβαλε στην Εισαγγελία Εφετών Θράκης με την πρόταση να μπει στο αρχείο, αφού όπως έκρινε, δεν καταδείχθηκε ούτε κατ’ ελάχιστο το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος από μέρους του κ. Σώκου.

Πριν από λίγες ημέρες (16/5/13), το Εφετείο Θράκης επέστρεψε τη δικογραφία στον Εισαγγελέα Ορεστιάδας, συμφωνώντας με τη συγκεκριμένη αναφορά και την αρχειοθέτηση της υπόθεσης.

πηγη: ΕΡΤ


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑