Εκδηλώσεις

Published on May 24th, 2013 | by fileto

0

Εκδηλώσεις στη Σαμοθράκη με τα φτερά της Νίκης

Για να τιμηθούν τα 150 χρόνια από την έυρεση του αγάλαματος της Νίκης διοργανώνονται πολιτιστικές εκδηλώσεις με θέμα «150 χρόνια με τα φτερά της Νίκης».

Τις εκδηλώσεις διορεγανώνουν από κοινού φέτος το καλοκαίρι ο Δήμος Σαμοθράκης, η Γενική Γραμματεία Πολιτισμού- ΙΘ Εφορίας, οι δήμοι Αλεξανδρούπολης, Αθηναίων και Θεσσαλονίκης, η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης και τα υπουργεία Τουρισμού και Μακεδονίας – Θράκης.

Σύμφωνα με την ιστορία στις 15 Απριλίου του 1863, δηλαδή 150 χρόνια πριν, ένας Σαμοθρακίτης εργάτης στην Παλαιάπολη, που συμμετείχε στις ανασκαφές υπό την επίβλεψη του Charles Champoiseau, ο οποίος ήταν επικεφαλής του γαλλικού προξενείου στην Αδριανούπουλη,  φώναξε «Κύριε, εύραμεν μια γυναίκα». Κι αυτή η γυναίκα δεν ήταν άλλη από το άγαλμα της μισής Νίκης της Σαμοθράκης, που εκλάπη και σήμερα κοσμεί το Λούβρο και έχει γίνει σύμβολο παγκοσμίως.

Σε μας τους “φτωχούς και ξυπόλυτους” Έλληνες δεν μένει άλλο τι, από το να γιορτάσουμε έστω το γεγονός ότι ένα κλοπιμαίο βρέθηκε στην γη της Σαμοθράκης φτιαγμένο από τους Έλληνες πριν χιλιάδες χρόνια.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑