Ειδήσεις

Published on May 29th, 2013 | by fileto

0

Κλείνουν ΕΤ3 και οι περιφερειακοί σταθμοί της ΕΡΑ της ΑΜ-Θ;

Σε αναβρασμό βρίσκονται οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ μετά την διαρροή ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει να κλείσει την ΕΡΤ και σε πρώτη φάση να απολύσει μέρος από τους 4000 δημοσίους υπαλλήλους, σύμφωνα με όσα έχει συναποφασίσει με την τρόικα. Αυτό το σενάριο μέχρι στιγμής η κυβέρνηση δεν το έχει διαψεύσει.
Από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ ζητούν από την κυβέρνηση να εγκαταλείψει αμέσως κάθε σκέψη για κατάργηση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και αντιθέτως να επεξεργαστεί, σε συνεργασία με όλους τους θεσμικούς φορείς του δημοσιογραφικού κόσμου, σχέδια ενίσχυσης της ενημέρωσης ως δημόσιου αγαθού.

“Η λειτουργία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης παραμένει στο κέντρο του αξιακού συστήματος που διατρέχει την ενημέρωση στην Ευρώπη. Κανένα επιχείρημα, βασισμένο σε πραγματικά ή επινοημένα προβλήματα, δεν παρέχει άλλοθι για ενέργειες που θα πλήξουν ένα δημόσιο αγαθό τέτοιου μεγέθους. Πολύ περισσότερο δεν νομιμοποιούνται να κάνουν κανέναν ανάλογο σχεδιασμό κυβερνήσεις, οι οποίες διαιωνίζουν το προνομιακό καθεστώς αξιοποίησης δημοσίων συχνοτήτων από ιδιώτες με όρους τουλάχιστον νεφελώδεις”, σημειώνουν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ.
Σε αυτό πλαίσιο και οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ στους περιφερειακούς σταθμούς επισημαίνουν ότι “κάθε σχέδιο κατάργησης της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης ισοδυναμεί με ακύρωση του δικαιώματος των πολιτών για ενημέρωση με τοπικό χαρακτήρα: η ΕΡΤ3 και οι περιφερειακοί σταθμοί της ΕΡΑ στη Μακεδονία και τη Θράκη επιτελούν έργο που δεν μπορεί να υποκατασταθεί από οποιοδήποτε άλλο σχήμα, το οποίο δε θα έχει δημόσιο χαρακτήρα”.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑