Εκδηλώσεις

Published on May 30th, 2013 | by fileto

0

Θράκης γεύσεις στον Πευκώνα Ορεστιάδας

Η ελληνική γαστρονομία είναι μια γαστρονομία των τόπων, γεγονός που άρχισε να γίνεται αντιληπτό τα τελευταία χρόνια. Έτσι, κεράσματα από καρδιάς, θα απολαύσουν οι επισκέπτες του 2ου Φεστιβάλ «Θράκης Γεύσεις» στις 7, 8 και 9 Ιουνίου στον Πευκώνα της Νέας Ορεστιάδας.

Κρασιά, γαλακτοκομικά, αναψυκτικά, ούζο, καβουρμάς, τραχανάς, σπαράγγια αλλά και σκόρδα και πολλά άλλα παραδοσιακά προϊόντα, θα προσφερθούν στους επισκέπτες από τις επιχειρήσεις του Βορείου Έβρου, οι οποίες θα εκθέσουν τα προϊόντα τους σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, στον Πευκώνα της Ορεστιάδας.

Το Φεστιβάλ διοργανώνουν ο Σύνδεσμος Βιοτεχνών Βιομηχάνων Βορείου Έβρου και η Ένωση Επαγγελματιών Βιοτεχνών Ορεστιάδας & Περιφέρειας, υπό την αιγίδα του Επιμελητηρίου Έβρου, της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου και του Δήμου Νέας Ορεστιάδας.

Η εκδήλωση απευθύνεται στο ευρύ καταναλωτικό κοινό, αλλά και στους επαγγελματίες, με στόχο να αναδειχθεί η ταυτότητα, το διατροφικό πρότυπο και τα προϊόντα που αποτελούν τους πρεσβευτές της γαστρονομίας της Θράκης, γιατί αυτά συγκροτούν τον διατροφικό πολιτισμό του τόπου μας, ενός τόπου με αστείρευτο γαστρονομικό πλούτο.

Κατά τη διάρκεια του τριημέρου θα πραγματοποιηθούν πολλές παράλληλες εκδηλώσεις σε ολόκληρη την πόλη, μεταξύ των οποίων:

-Ημερίδα με θέμα την ανάδειξη της τοπικής γαστρονομίας, την ανάπτυξη του τουρισμού και την κατάθεση προτάσεων για την αξιοποίηση των ειδικών τοπικών προϊόντων ως ΠΟΠ, ΠΓΕ και Ιδιότυπα Προϊόντα

-Συναντήσεις B2B των επιχειρηματιών του Βορείου Έβρου με αγοραστές – διανομείς από Ελλάδα, Τουρκία, Βουλγαρία,

-Τα “Ζυμώματα”, με τη συμμετοχή παιδιών προσχολικής ηλικίας

-Μαγειρέματα με τοπικά προϊόντα σε συνεργασία με επαγγελματίες μαγείρους, με επικεφαλής τον executive chef Νίκο Φωτιάδη

-Παρουσίαση των δυνατοτήτων χρήσης των τοπικών προϊόντων στη σύγχρονη – δημιουργική – γαστρονομία με προτάσεις από επαγγελματίες μαγείρους.

-Μουσική και χορός με συγκροτήματα από την Θράκη, την Τουρκία και τη Βουλγαρία


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑