Άποψη - Γνώμη

Published on June 2nd, 2013 | by fileto

0

Οι Τούρκοι εξεγείρονται, οι Έλληνες παρακολουθούν

Οι «μπουνταλάδες» όπως τους χαρακτηρίζουμε εμείς οι Ελληνάρες, Τούρκοι δεν άντεξαν και ξέσπασαν κατά μιας κυβέρνησης όπως αυτή του Ερντογάν η οποία θέλει σώνει και καλά να μετατρέψει την Τουρκία σε κράτος Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, με σουλτάνο τον ίδιο.

Χιλιάδες άνθρωποι πλημμύρισαν την Παρασκευή στους δρόμους της Κωνσταντινούπολης και άλλων πόλεων διαμαρτυρόμενοι για την αλόγιστη κατάχρηση της εξουσίας από τις αστυνομικές αρχές.

Αφορμή για τις διαδηλώσεις στάθηκε η βίαιη εκδίωξη διαδηλωτών από πάρκο της Κωνσταντινούπολης, οι οποίοι για τέταρτη συνεχή ημέρα παρέμεναν στο χώρο διαμαρτυρόμενοι για το σχέδιο ανέγερσης ενός εμπορικού κέντρου και πολυκατοικιών στην περιοχή.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, η αστυνομία έκανε εκτεταμένη χρήση χημικών προκειμένου να διαλύσει τον καταυλισμό που είχαν δημιουργήσει οι συγκεντρωμένοι στην πλατεία Ταξίμ. Τουλάχιστον 12 άτομα τραυματίστηκαν από τα βίαια επεισόδια, μετέδωσαν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Οι οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων έσπευσαν να κατακρίνουν τη δράση των αστυνομικών αρχών, υποστηρίζοντας ότι η χρήση βίας κατά μιας ειρηνικής διαδήλωσης ήταν αδικαιολόγητη.

Επί τέσσερις συνεχείς ημέρες, διαδηλωτές είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία διαμαρτυρόμενοι για τα σχέδια ανέγερσης ενός εμπορικού κέντρου και πολυκατοικιών στην περιοχή, που θα είχε ως αποτέλεσμα την καταστροφή των πράσινων χώρων του πάρκου.

Στελέχη της κυβέρνησης έχουν δηλώσει και στο παρελθόν ότι η ανέγερση θα ξεκινήσει, ανεξάρτητα από τις διαδηλώσεις.

Οι αστυνομικές αρχές προσπάθησαν επανειλημμένα να διαλύσουν το πλήθος κάνοντας χρήση χημικών και νερού, δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες. Χρησιμοποίησαν επίσης δακρυγόνα κατά διαδηλωτών στην Άγκυρα προκειμένου να εκδιώξουν το πλήθος που είχε συγκεντρωθεί έξω από τα γραφεία του κυβερνώντος κόμματος.

Στην Ελλάδα τώρα της κρίσης και του συνεχιζόμενου ξεζουμίσματος των Ελλήνων, οι πολίτες παρακολουθούν άπραγοι την λεηλασία και την εξαθλίωσή τους.

Το BBC μετέδωσε ρεπορτάζ με τίτλο “Μπορεί η Ελλάδα να σταματήσει τη διαρροή των “μυαλών” της”;

Σχολιάζοντας πως η χειρότερη φάση της κρίσης έχει τελειώσει και η ανάκαμψη διαφαίνεται στον ορίζοντα, ο δημοσιογράφος επισημαίνει πως η Ελλάδα διατηρεί ακόμα το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας στην Ευρωζώνη.

“Το πώς θα διατηρήσουν την αισιοδοξία τους, είναι η πιο δύσκολη εξίσωση που καλούνται να λύσουν”, τονίζει ο ανταποκριτής του BBC στην Αθήνα.

Μαθήτρια που μιλά στην κάμερα του βρετανικού δικτύου αναφέρεται στο υψηλό ποσοστό ανεργίας, τους χαμηλούς μισθούς και την έλλειψη ευκαιριών, επισημαίνοντας πως η διέξοδος είναι η φυγή στο εξωτερικό.

Οι επιπτώσεις για τους νέους κάτω των 25 ετών είναι, όπως υπογραμμίζεται στο δημοσίευμα, ιδιαίτερα σοβαρές.

“Πολλοί από αυτούς επιλέγουν να αναζητήσουν καλύτερες ευκαιρίες στο εξωτερικό, με έναν μικρότερο αριθμό να εντοπίζουν ευκαιρίες για να δημιουργήσουν την αλλαγή στο σπίτι”, επισημαίνει.

Άλλος μαθητής επισημαίνει ότι θα είναι πολύ δύσκολο να βρει δουλειά στην Ελλάδα, τονίζοντας ωστόσο ότι θα προσπαθήσει σκληρά. Αστειευόμενος αναφέρει ότι και με τη βοήθεια του Θεού θα βρει κάποια δουλειά.

Πριν από τρία και το πρώτο πακέτο διάσωσης, ο δημοσιογράφος επισημαίνει ότι το ποσοστό ανεργίας βρισκόταν στο 11,8% και τώρα έχει φτάσει στο 27%, επισημαίνοντας πως τα αντίστοιχα ποσοστά για τους νέους από 16 έως 25 ετών είναι 31,2% και πλέον 64,2%.

Την ίδια ώρα στα δικαστήρια όπου εξυφαίνεται η μεγαλύτερη υπόθεση διαφθοράς στην σύγχρονη πολιτική ιστορία και ενώ οι αποκαλύψεις για τη δράση της παρέας ξεπλύματος μαύρου χρήματος, του Άκη Τσοχατζόπουλου συνεχίζονται, ο πρώην υπουργός φαίνεται ότι παίρνει κανονικά τη σύνταξή του στη φυλακή!

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Παραπολιτικά”, ο Άκης Τσοχατζόπουλος λαμβάνει ακόμα βουλευτική σύνταξη 1.730 ευρώ, ενώ παράλληλα παίρνει και σύνταξη από το ΤΣΜΕΔΕ, ως μηχανικός, καθώς και από ασφαλιστικό φορέα της Γερμανίας, καθώς έχει επαγγελματική δραστηριότητα στο εξωτερικό από το 1959 έως το 1975.

Έτσι οι συνολικές αποδοχές του ακόμα και σήμερα, προσεγγίζουν τις 4000 ευρώ.

Σύμφωνα με τη διαδικασία για τη διακοπή της σύνταξης ή μισθοδοσίας αμετακλήτως καταδικασθέντος προσώπου, θα πρέπει κατ’ αρχάς η απόφαση να καθαρογραφεί από τη δικαστική Αρχή και ακολούθως να σταλεί στο υπουργείο Δικαιοσύνης, ενέργεια που μπορεί να διαρκέσει έως 6 μήνες.

Στη συνέχεια το υπουργείο θα πρέπει να αλληλογραφήσει με τα υπουργεία Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης και κατόπιν να ενημερωθεί το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Μέχρι να τελεσιδικήσει η απόφαση, θα χρειάζονταν 1 με 2 χρόνια, χωρίς φυσικά να υπολογιστούν οι εφέσεις, που θα ασκούσε ο κ. Τσοχατζόπουλος.

Κι εμείς καθόμαστε στους καναπέδες και στα καφέ αναπαυτικά ξορκίζοντας την κρίση με ευχολόγια και κατάρες στους πολιτικούς μας οι οποίοι συνεχίζουν ακάθεκτοι το καταστροφικό τους έργο έναντι στους δοκιμαζόμενους πολίτες της χώρας δηλαδή εμάς, οι οποίοι από το 2025 δεν έχουμε ούτε σύνταξη να πορευθούμε!

Στην πλατεία Ταξίμ αδέλφια στη Πλατεία!


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑