Ειδήσεις

Published on June 3rd, 2013 | by fileto

0

Το ειρηνοδικείο Καβάλας κούρεψε δάνειο 75%

Κούρεμα με την ψιλή σε υπερχρεωμένη άνεργη δανειολήπτρια προσέφερε το Ειρηνοδικείο Καβάλας, το οποίο με απόφασή του μείωσε κατά 75% το χρέος της, εξαίρεσε την α’ κατοικία της από εκποίηση και ανέστειλε τις καταβολές της προς τις τράπεζες για τα επόμενα 4 χρόνια.

Σημειώνεται ότι οι συνολικές οφειλές της από δάνεια (στεγαστικό, καταναλωτικά) ανέρχονται σε 270.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα, η δανειολήπτρια η οποία για περιορισμένο ακόμη χρονικό διάστημα θα λαμβάνει επίδομα ανεργίας από τον ΟΑΕΔ και ουσιαστικά ζει με την συνεισφορά συγγενών και φίλων, αδυνατεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της απέναντι στους πιστωτές της.

Για τους παραπάνω λόγους απαλλάσσεται σχεδόν από το 75% των οφειλών της και ως εκ τούτου θα κληθεί να αποπληρώσει μόλις 72.000 ευρώ σε βάθος 20ετίας για την καταβολή του 85% της εμπορικής αξίας της κύριας κατοικίας της.

Μάλιστα, το ποσόν αυτό θα κληθεί να το αποπληρώσει μετά από τη συμπλήρωση 4 ετών καταβάλλοντας μηνιαία δόση ύψους 300 ευρώ. Σε νέα δικάσιμο, που ορίστηκε για τις 4 Απριλίου 2014, το δικαστήριο θα επανεξετάσει την ενδεχόμενη αλλαγή των οικονομικών συνθηκών της δανειολήπτριας.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑