Ειδήσεις

Published on June 3rd, 2013 | by fileto

0

Υμνους για Καβάλα και Θάσο γράφουν Αυστριακές εφημερίδες

Στην Καβάλα, τη Θάσο αλλά και τη Δράμα, είναι αφιερωμένο δημοσίευμα στη μεγαλύτερης κυκλοφορίας αυστριακή εφημερίδα «Κρόνεν Τσάιτουνγκ» με τον χαρακτηριστικό τίτλο «Ο πράσινος βορράς της Ελλάδας».

 

Στο αφιέρωμα της «Ντι Πρέσε»  αφού τονίζεται πως η περιοχή προσφέρει όλα όσα σχετίζονται με τον τουρισμό, από τη γνωριμία με τον τόπο και τους ανθρώπους του, τα πρωτότυπα, την ιστορία και τις νέες ιδέες, γίνονται αναλυτικές αναφορές στις ομορφιές του νησιού,  αλλά και στην παραδοσιακή, πλούσια κουζίνα του.

Στην «Κρόνεν Τσάιτουνγκ» παρουσιάζονται η παλιά πόλη της Καβάλας – με τα παραδοσιακά σοκάκια και σπίτια που ανάγονται στην εποχή της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας – το Βυζαντινό Κάστρο, το επιβλητικό υδραγωγείο του 15ου αιώνα, η κατοικία όπου γεννήθηκε ο πασάς της Αιγύπτου, Μεχμέτ Αλί, τα εργοστάσια καπνού, ενώ γίνεται αναφορά στο αρχαίο θέατρο των Φιλίππων, από όπου ξεκίνησε την εκστρατεία του ο Μέγας Αλέξανδρος, και στο βαπτιστήριο της Αγίας Λυδίας, της πρώτης χριστιανής.

 

Όσον αφορά τη Θάσο, αναφέρονται, μεταξύ άλλων, το γραφικό λιμάνι, το αρχαιολογικό μουσείο, οι ανθισμένοι κήποι των σπιτιών, καθώς, επίσης, το ορεινό χωριό Παναγιά με τα εντυπωσιακά πέτρινα σπίτια και τα σοκάκια του.

 

Επίσης, στο αφιέρωμα τονίζεται ότι την εικόνα του νησιού ως μοναδικού τουριστικού προορισμού, συνθέτουν οι όμορφες παραλίες του με τα κρυστάλλινα νερά τους αλλά και η παραδοσιακή κουζίνα.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑