Ειδήσεις

Published on June 4th, 2013 | by fileto

0

Σήμερα Φάκελοι στον ΣΚΑΙ για τους παλλινοστούντες στις Σάπες

Οι «Νέοι Φάκελοι» ταξιδεύουν στις Σάπες Ροδόπης, στον οικισμό όπου η Ελλάδα εγκατέστησε Πόντιους ομογενείς και μιλούν με τους παλιννοστούντες που έχασαν ολόκληρη την σύνταξή τους τον περασμένο μήνα εξαιτίας μίας διάταξης του νόμου 4093 που ψηφίστηκε στην βουλή το Νοέμβριο του 2013 στα πλαίσια του Μνημονίου 3.

Ακόμη, 7 ολόκληρα χρόνια μετά την εκπομπή που έφερε στο φως την μυστική επιχείρηση του ελληνικού κράτους με το κωδικό όνομα «Χρυσόμαλλο Δέρας» ο Τάσος Τέλλογλου ξανασυναντά δύο γυναίκες που το ελληνικό κράτος τις επέλεξε για να επαναπατρισθούν σώζοντας αυτές και τις οικογένειές τους από έναν σκληρό πόλεμο. Σήμερα, η μία από την Αλεξανδρούπολη παίρνει ακόμα σύνταξη, ενώ η άλλη από τη Θεσσαλονίκη δεν την παίρνει εδώ και έναν μήνα, χωρίς να γνωρίζει, όπως λεει, το γιατί. Αντίστοιχα στην Αθήνα Βορειοηπειρώτες ομογενείς – Έλληνες υπήκοοί πλέον – εξηγούν γιατί τους κόπηκε η δική τους σύνταξη επειδή παίρνουν μία σύνταξη 40 έως 90 Ευρώ από την Αλβανία.

Στην εκπομπή μιλούν ακόμα εκπρόσωποι των ομογενών, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, ο διοικητής του ΟΓΑ και ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης που εξηγεί πώς σχεδιάσθηκαν και ελήφθησαν τα μέτρα αλλά και υπό ποιες συνθήκες θα ήταν δυνατόν να τροποποιηθούν.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑