Ειδήσεις

Published on June 5th, 2013 | by fileto

0

Ποδηλατικές διαδρομές για τουριστικούς λόγους στην ΑΜ-Θ

Παρουσίαση του έργου “Iron Curtain Trail – Sustainable mobility along the newest Eurovelo route” – Διαδρομή Σιδηρούν Παραπέτασμα: “Βιώσιμη Κινητικότητα κατά μήκος της νέας ποδηλατικής διαδρομής EuroVelo”, το οποίο χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Νοτιοανατολικής Ευρώπης – South East Europe (SEE), γίνεται σήμερα, Τετάρτη 5 Ιουνίου στην Ορεστιάδα (Πολιτιστικό Πολύκεντρο Δήμου Ορεστιάδας).

Στη συνάντηση καλούνται να συμμετέχουν ενεργά οι περιφερειακές και δημοτικές αρχές, οργανώσεις για το περιβάλλον, τον τουρισμό και την ποδηλασία, ορειβατικοί σύλλογοι, εκπρόσωποι Προστατευόμενων Περιοχών NATURA, επιχειρήσεις που σχετίζονται με τον τουρισμό και την παροχή υπηρεσιών, ενώσεις ξενοδόχων, επαγγελματικά επιμελητήρια, εκπρόσωποι μουσείων και άλλων τοπικών σημείων ενδιαφέροντος για τους τουρίστες (σπήλαια, αγροτικοί συνεταιρισμοί, τοπικά προϊόντα κ.ά.) και εκπρόσωποι εκπαιδευτικών ιδρυμάτων ώστε να συμβάλουν ο καθένας με τον τρόπο του στην δημιουργία ενός σχεδίου δράσης για την ανάπτυξη του ποδηλατικού τουρισμού κατά μήκος των συνοριακών ορεινών όγκων της περιφέρειας Ανατ. Μακεδονίας και Θράκης.

Ο ευρωπαϊκός ποδηλατικός τουρισμός ανέρχεται σε 2,8 δισ. μετακινήσεις ετησίως εντός Ευρώπης, που καλύπτουν 25,6 εκατ. διανυκτερεύσεις και έχει υπολογιστεί ότι αποτελεί περίπου το 3% του συνόλου τουριστικών ταξιδιών των Ευρωπαίων με συνολικό οικονομικό αποτέλεσμα 54 δισ. ευρώ. Με το έργο “Iron Curtain Trail” γίνεται ένα βήμα προώθησης της ποδηλασίας και των μέσων βιώσιμης μεταφοράς για την ενίσχυση της βιώσιμης κινητικότητας ενώ παράλληλα ενισχύεται η ανταλλαγή εμπειριών και γνώσεων ανάμεσα στους πολιτισμούς των κρατών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Η συνάντηση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Π.Α.Μ.Θ – Π.Ε Έβρου και με την υποστήριξη του Δήμου Ορεστιάδας και του Ποδηλατικού Αθλητικού Συλλόγου Ορεστιάδας “Ρήσος”.


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑