Ειδήσεις

Published on June 7th, 2013 | by fileto

0

Βρέθηκαν οι δράστες του ριφιφί της Αλεξανδρούπολης

Κοσμήματα, εκτιμώμενης αξίας 400.000 ευρώ, που φέρονται ότι έκλεψαν από κοσμηματοπωλείο, κατείχαν δύο άνδρες, οι οποίοι κατηγορούνται επιπλέον για αρχαιοκαπηλία. Πρόκειται για έναν 27χρονο Έλληνα κι έναν 38χρονο Γεωργιανό, που συνελήφθησαν στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης.

Επέβαιναν σε Ι.Χ. αυτοκίνητο και σε έρευνα αστυνομικών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. βρέθηκαν, μέσα σε δερμάτινο χαρτοφύλακα, δύο λευκόχρυσα δαχτυλίδια με μονόπετρο διαμάντι, μία χρυσή αλυσίδα, μία λευκόχρυση αλυσίδα με πολύτιμες πέτρες κι ένα ζευγάρι χρυσά σκουλαρίκια.

Όπως διαπιστώθηκε, τα κοσμήματα είχαν κλαπεί τον περασμένο Φεβρουάριο σε διάρρηξη που έκαναν με τη μέθοδο του ‘ριφιφί’ σε κοσμηματοπωλείο της Αλεξανδρούπολης. Εξάλλου, μέσα στον χαρτοφύλακα βρέθηκε επιμελώς κρυμμένη μία χρυσή περόνη Ελληνιστικών χρόνων, η οποία, αφού εξετάστηκε από αρμόδια αρχαιολόγο, διαπιστώθηκε ότι εμπίπτει στις προστατευτικές διατάξεις του νόμου περί προστασίας των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Ακόμη, ο 38χρονος κατείχε μία ψηφιακή αποθηκευτική συσκευή μνήμης, που περιείχε αποθηκευμένες φωτογραφίες διαφόρων μαρμάρινων αρχαιοτήτων, πλήρους αρχαίας πανοπλίας και χρυσών αρχαίων κοσμημάτων.

Για την υπόθεση αναζητείται 44χρονος συνεργός των δύο συλληφθέντων. Οι τελευταίοι οδηγούνται στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών, ενώ οι έρευνες της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης συνεχίζονται για τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑