Lifestyle

Published on June 11th, 2013 | by fileto

0

Κολεξιόν με έμπνευση από τη Νίκη της Σαμοθράκης της Katja Heidrich

Εάν θέλετε να θυμίζετε Θεά, δεν έχετε τίποτα άλλο να κάνετε από το να επιλέξετε ένα φόρεμα από τη νέα κολεξιόν της Adt “Arsinoe de Thrace”. Φορέματα εμπνευσμένα από την αέρινη μορφή της Νίκης της Σαμοθράκης, με πρώτη ύλη το διάσημο μετάξι του Σουφλίου, δια χειρός της σχεδιάστριας Katja Heidrich.

Η νέα κολεξιόν με χειροποίητα φορέματα της AdT, “Arsinoe de Thrace”, η οποία ήδη έχει κάνει το γύρο του κόσμου κερδίζοντας διθυραμβικά σχόλια, θα παρουσιαστεί στις 20 Ιουλίου στο φυσικό της περιβάλλον: στους πρόποδες του Όρους Σάος της Σαμοθράκης, στο χώρο όπου η Αρσινόη Β’, Βασίλισσα της Θράκης και συμβασίλισσα της Αιγύπτου, λατρεύτηκε ως Θεά.

“Στην Αρχαία Ελλάδα, το σώμα ήταν η υλική τελειότητα, ανεξαρτήτως σχήματος και μεγέθους”, αναφέρει η Katja Heidrich και συνεχίζει “σκοπός της ένδυσης ήταν ο εορτασμός αυτής της τελειότητας. Έντονα χρώματα και πλούσιες πτυχές ενίσχυαν τις αναλογίες και αναδείκνυαν ό,τι καλύτερο διέθετε το ανθρώπινο σώμα. Το μεγαλειώδες ιστορικό πνεύμα της Αρσινόης Β’ αποτέλεσε την πηγή της έμπνευσής μου, αλλά επειδή είμαι σύγχρονη σχεδιάστρια προσπαθώ να μη στέκομαι τόσο πολύ στην ιστορία και αντίθετα να συνδυάζω το παραδοσιακό πνεύμα με τα όμορφα υφάσματα και τις μοντέρνες σιλουέτες”.

Η σχεδιαστική τελειότητα των φορεμάτων AdT “Arsinoe de Thrace”, προέκυψε από τη συνεργασία της AdT με την Ακαδημία Μόδας και Σχεδίου του Πανεπιστημίου του Μονάχου, AMD “Akademie Mode & Design”.

“Στόχος είναι να αναδειχθεί η αρχαία Ελληνική αισθητική που μέχρι και σήμερα αποτελεί πηγή έμπνευσης και δημιουργίας για καλλιτέχνες σε όλο τον κόσμο”, σημειώνει η ιδρύτρια της AdT, Κατερίνα Καραγιάννη, “διαλέξαμε το μοναδικό νησί της Σαμοθράκης επειδή σε αυτό διεξάγονταν τα Καβείρια Μυστήρια στα οποία μυήθηκε και η Βασίλισσα Αρσινόη Β’ αποκτώντας, σύμφωνα με τη μυθολογία, τη δύναμη να αποφεύγει τους κινδύνους, να πετυχαίνει στις πιο αβέβαιες προσπάθειες και να νικά τους εχθρούς”.

Στα φορέματα της Αρσινόης της Θράκης, τo διάσημο από την αρχαιότητα μετάξι του Σουφλίου, οι παραδοσιακές μοδίστρες και οι τεχνικές ύφανσης που έχουν περάσει από γενιά σε γενιά, προσφέρουν ένα απαράμιλλο οπτικό αποτέλεσμα αλλά και τη βεβαιότητα ότι κάθε δημιουργία είναι μοναδική.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑