Ειδήσεις

Published on June 14th, 2013 | by fileto

0

Κόντρα στη κομματική κυβερνητική γραμμή ο Γιαννακίδης

Γέφυρες σε ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ και ΚΚΕ ρίχνει ο περιφερειάρχης Αρης Γιαννακίδης με αφορμή το προσωρινό κλείσιμο της ΕΡΤ και των περιφερειακών σταθμών της ΕΡΑ.

Ως “ως απαράδεκτη, αντιδημοκρατική και αντισυνταγματική” κατήγγειλε, σε έκτακτη συνεδρίασή του, το Περιφερειακό Συμβούλιο Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης την “κυβερνητική απόφαση για κατάργηση μέσα σε μία νύχτα της δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης” που αφορά και τους τρεις 3 περιφερειακούς σταθμούς ΕΡΑ Καβάλας, Κομοτηνής, Ορεστιάδας, καθώς και του κλιμακίου της ΕΤ3 στην Θράκη.

Απαιτώντας την άμεση ανάκληση της απόφασης και την επιστροφή των εργαζομένων στη θέση τους, το Περιφερειακό Συμβούλιο ζητά “την άμεση εκκίνηση της διαδικασίας δημιουργίας μίας νέας σύγχρονης, ακομμάτιστης και διαφανούς ως προς την λειτουργία της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, που θα υπηρετεί την Δημοκρατία και το Δημόσιο συμφέρον σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα” και ταυτόχρονα “στηρίζει την συνέχιση της λειτουργίας των Περιφερειακών δομών της ΕΡΤ στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη και ζητά την περεταίρω ενίσχυσή και εκσυγχρονισμό τους αξιολογώντας ως κεφαλαιούδους και εθνικής σημασίας την μέχρι σήμερα προσφορά τους στον δημοκρατικό πλουραλισμό και την ανάδειξη των τοπικών ιδιαιτεροτήτων και της μοναδικής πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου”.

Με το ίδιο ψήφισμα, το Περιφερειακό Συμβούλιο ζητά “να αναβληθεί η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, που δίνει την ευχέρεια με μια υπουργική απόφαση, για την διάλυση Δημόσιων Οργανισμών” καθώς επίσης “να αναρτηθούν στο πρόγραμμα ΔΙΑΥΓΕΙΑ, όλες οι συμβάσεις των εργαζομένων, διαχρονικά, μέχρι την απόφαση για το κλείσιμο της ΕΡΤ”.

Η παράταξη Παυλίδη αποχώρησε από την ψηφοφορία αφού προηγουμένως δέχθηκε απρόκλητη και άκομψη συμπεριφορά από τους παριστάμενους της πλειοψηφίας και όχι μόνο.

Ο επικεφαλής της παράταξης Γιώργος Παυλίδης, δήλωσε: «Δυστυχώς θέλουν να χρησιμοποιήσουν το θέμα της ΕΡΤ, που δεν είναι τοπικό αλλά εθνικής κλίμακας ζήτημα, ως πολιτική αφορμή για να αναβιώσουν τις λογικές που κατέστρεψαν τον τόπο μας.

Ο αυτοαποκαλούμενος «διαπαραταξιακός» κ. Γιαννακίδης, λάβρος και πλειοδοτώντας, επετέθη κατά της Κυβέρνησης ανέφερε φράσεις και λέξεις όπως «αίμα» , «αγώνες για την λευτεριά», «οδηγεί τη χώρα στο σκοτάδι», «ρήξη και ανατροπή», που δεν μπορούν να υπάρχουν στην θεσμική φρασεολογία κανενός περιφερειάρχη. Δεν μπορεί όσοι αγωνιστήκαμε για την ελεύθερη ραδιοφωνία και τηλεόραση στη Χώρα να ανεχόμαστε τις σκόπιμες κραυγές των τότε οπαδών του κυβερνητικού “μονοπωλίου” και του αείμνηστου Αρκουδέα.

Η ΕΡΤ με 350 εκατομμύρια ετήσιο προϋπολογισμό, που κατά βάση προέρχεται από το γνωστό «τέλος- χαράτσι» υπέρ ΕΡΤ στους λογαριασμούς της ΔΕΗ όλων των πολιτών, πρέπει να πάψει να αποτελεί ένα απύθμενο πηγάδι. Πλήρωναν ακόμη και οι κάτοικοι στην περιφέρειά μας, που δεν είχαν και δεν έχουν πρόσβαση στην τηλεόραση, όπως της Σταυρούπολης, των ορεινών περιοχών της Ξάνθης, της Δράμας, της Καβάλας, του Έβρου και της Ροδόπης.

Με τα βαρίδια που εξόντωσαν την Χώρα πρέπει να τελειώνουμε. Ας το καταλάβουν καλά όλοι οι νοσταλγοί των πρακτικών του χθες, του απόλυτου και ανέλεγκτου κρατικισμού παντού και στην αυτοδιοίκηση.»

 


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑