Ειδήσεις

Published on June 14th, 2013 | by fileto

0

Παίρνει διαστάσεις η κόντρα Σιμιτσή Ποντίων

Συνεχίζεται και παίρνει διαστάσεις η κόντρα που ξέσπασε μεταξύ του δημάρχου Καβάλας Κωστή Σιμιτσή και των Ποντόων εξ αιτίας δυσφορίας του την οποία εξέφρασε σε εκδήλωση για την γενοκτονία του Ποντιακού ελληνισμού.

Μέσα σε μια ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα έγιναν στις Κρηνίδες Καβάλας τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου Ποντιακής Γενοκτονίας κατά τα οποία ο Γ.Γ. της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε σε ανατριχιαστικές λεπτομέρειες και φρικαλεότητες περί του τρόπου θανάτωσης μικρών παιδιών.

Ωστόσο, τον δήμαρχο Καβάλας κ. Κ. Σιμιτσή, δεν τον ενόχλησαν οι «λεπτομέρειες» αυτές αλλά οι αναφορές που ο κ. Γεωργιάδης έκανε σε όσους -ειδικά τον τελευταίο καιρό-, αμφισβητούν γενικώς τα ολοκαυτώματα και τις γενοκτονίες, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει, όχι μόνο όσον αφορά την ιστορική αλήθεια, αλλά και συναισθηματικά, για τους απογόνους αυτών των ανθρώπων.

Μόλις ο δήμαρχος άκουσε τις συγκεκριμένες αποστροφές του προέδρου, σηκώθηκε από την καρέκλα του διαμαρτυρόμενος  κατηγορώντας για ασέβεια απέναντι στους ήρωες Ποντίους τον Γενικό Γραμματέα της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, καθώς θεώρησε πως ο πολιτικός λόγος δεν έχει κάποια θέση απέναντι σε μια πρωτίστως πολιτική πράξη όπως είναι αυτή μιας εθνοκάθαρσης.

Τα δημοσιεύματα τα οποία ακολούθησαν από έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα δεν τάχθηκαν υπερ του δημάρχου ο οποίος προφανώς έχοντας το βλέμμα στις επερχόμενες εκλογές θεώρησε καλό να ρίξει γέφυρες προς τον ΣΥΡΙΖΑ μια και ο ίδιςο βλέπει το κόμμα που τον στήριξε (ΠΑΣΟΚ) να μην τα πηγαίνει καλά δημοσκοπικά στον δήμο του.


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑