Επιδοτεί το ζυθοποιήσιμο κριθάρι η Βεργίνα
Με οροφή τα 20 λεπτά το κιλό ξεκίνησε η παραλαβή κριθαριού για μπύρα από την Ζυθοποιία Μακεδονίας – Θράκης, την γνωστή μας Βεργίνα του Δημήτρη Πολιτόπουλου που εδρέυει στη ΒΙΠΕ Κομοτηνής.
Ο Πολιτόπουλος επισημαίνει ότι «η παραλαβή του κριθαριού συνοδεύεται με την άμεση καταβολή της αξίας του προϊόντος. Ο αγρότης δηλαδή εξοφλείται στην παράδοση».
Η βορειοελλαδίτικη εταιρεία έχει συμβολαιοποιήσει για το τρέχον έτος περί τα 5.000 στρέμματα στους νομούς Ροδόπης και Έβρου με τη συγκομιδή να εκτιμάται μεταξύ 350 – 400 κιλών ανά στρέμμα.