Ειδήσεις

Published on June 17th, 2013 | by fileto

0

ΙΚΑ ηλεκτρονική απάτη με πλοκάμια στη Δράμα

Ηλεκτρονική απάτη σε βάρος του ΙΚΑ με λεία 15.471 ευρώ καθώς και δεκάδες περιπτώσεις «πειρατείας» συνδρομιτικών υπηρεσιών αποκάλυψε επιχείρηση-σκούπα που πραγματοποίησαν από κοινού η οικονομική αστυνομία και η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος στις περιοχές της Ημαθίας, της Χαλκιδικής, της Δράμας και του Κιλκίς.

Κλιμάκια της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος «σάρωσαν» υποθέσεις που αφορούσαν κυρίως στην προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας από την «πειρατεία» συνδρομητικών υπηρεσιών καθώς και περιπτώσεις ηλεκτρονικής απάτης. Αποτέλεσμα των ερευνών ήταν να εξιχνιασθούν μια κακουργηματική απάτη μέσω Διαδικτύου εις βάρος του ΙΚΑ καθώς και η εξαπάτηση ιδιώτη από 46χρονο μέσω παράνομης χρήσης κωδικών καρτών Paysafe.

Στο ποσό των 15.471 ευρώ ανέρχεται η ζημιά στο ΙΚΑ, σύμφωνα με την υποβληθείσα μήνυση για την ηλεκτρονική απάτη. Ειδικότερα, άγνωστοι με τη χρήση πολλών ηλεκτρονικών ιχνών υπέβαλαν μέσω Διαδικτύου ψευδείς Αναλυτικές Περιοδικές Δηλώσεις, δηλώνοντας εργαζομένους και ημέρες απασχόλησης που δεν αντιστοιχούσαν σε πραγματική απασχόληση.

Πηγή: protothema.gr


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑