Εκδηλώσεις

Published on June 19th, 2013 | by fileto

0

Στην Ξάνθη ανταμώνουν οι απανταχού Θράκες

Το πρώτο Πανελλήνιο Πολιτιστικό Αντάμωμα στη Θράκη που προετοιμάζεται πυρετωδώς εδώ και ένα περίπου χρόνο από εκατοντάδες εθελοντές τόσο μέσα στην Ελλάδα όσο και σε ολόκληρο τον κόσμο, θα ξεκινήσει τις πλούσιες δράσεις του στην πόλη της Ξάνθης την Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013 – οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 7 Ιουλίου 2013.

Οι τριήμερες εκδηλώσεις συντονίζονται από το Ελληνικό Ηλεκτρονικό Κέντρο (HEC), ένα μη κερδοσκοπικό, μη πολιτικό οργανισμό του απόδημου Ελληνισμού με 140.000 μέλη και φίλους σε ολόκληρο τον κόσμο, ενώ το δύσκολο έργο της οργάνωσης των τριήμερων πολιτιστικών εκδηλώσεων επωμίστηκαν το Λύκειο Ελληνίδων Ξάνθης  και η Φιλοπρόοδος Ένωση Ξάνθης επιστρατεύοντας την πολύτιμη εμπειρία τους από τις συνεχείς πολιτιστικές δράσεις που πραγματοποιούν για ολόκληρες δεκαετίες.

Μπορείτε να ενημερωθείτε για το πλούσιο πρόγραμμα των εκδηλώσεων στην ιστοσελίδα του Ελληνικού Ηλεκτρονικού Κέντρου κάνοντας κλικ εδώ. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων εμπλουτίζεται με Επιστημονικό Συνέδριο και θέμα «Προοπτικές και Προτάσεις Οικονομικής Ανάπτυξης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ΑΜ&Θ» το οποίο συνδιοργανώνεται από την Πολυτεχνική σχολή του Δ.Π.Θ. και το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Α.Π.Θ. και θα διεξαχθεί την 5η και 6η Ιουλίου 2013 στο αμφιθέατρο Α2 της Πανεπιστημιούπολης Κιμμερίων.

Μια επίσκεψη στην ακριτική μας Θράκη συνδυάζει, εκτός από τις πλούσιες δράσεις των τριήμερων εκδηλώσεων, ένα ιδανικό συνδυασμό  αρχαιολογικών θησαυρών, μουσείων, ιστορικών μνημείων, παραδοσιακών οικισμών, μοναδικών σπηλαίων, υδροβιότοπων και μαγευτικών παραλιών. Όλα αυτά προσφέρουν απλόχερα οι πόλεις της Θράκης, οι οροσειρές της Ροδόπης, οι γραφικοί οικισμοί δίπλα στον ποταμό Νέστο, τα πανέμορφα Θρακικά Τέμπη και οι  μοναδικές παραλίες των Αβδήρων και της Μαρώνειας.

Μπορείτε να πάρετε μια μικρή «γεύση» της Θράκης και να ενισχύσετε την τοπική οικονομία, με την συμμετοχή σας στο ειδικό πρόγραμμα παρακολούθησης των τριήμερων εκδηλώσεων στην Ξάνθη (Αναχώρηση από Αθήνα ή Κόρινθο την Παρασκευή 7η πρωινή  και επιστροφή Κυριακή μεσάνυχτα, δύο διανυκτερεύσεις με αντίστοιχα πρωινά σε ξενοδοχεία της Ξάνθης) και συνολικό κόστος μόνο 90 Ευρώ ανά άτομο! (Περισσότερες πληροφορίες rigos@greece.org ή στο τηλέφωνο 6939 250584.

Αν πάλι σας είναι αδύνατο να παρακολουθήσετε από κοντά το πρώτο Πανελλήνιο Πολιτιστικό Αντάμωμα στη Θράκη μπορείτε να συμβάλλετε και εσείς στην επιτυχία του, καταθέτοντας ένα συμβολικό ποσό, όσο μικρό και αν είναι, μέσα από την ιστοσελίδα του Ελληνικού Ηλεκτρονικού Κέντρου (κάντε κλικ εδώ) ή και προσωπικά, στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, για τις μεγάλες ανάγκες χρηματοδότησης των εκδηλώσεων. Στις ανάγκες αυτές ανταποκρίθηκαν με χορηγίες τόσο η «Ε.Ι. Παπαδόπουλος Α.Ε.» (η οποία παράγει μεταξύ πολλών άλλων προϊόντων και τα αγαπημένα «Μπισκότα Παπαδοπούλου») όσο και η αλυσίδα καταστημάτων Lidl Ελλάς (η οποία εμπλουτίζει συνεχώς το πρόγραμμα της με Ελληνικά προϊόντα τα οποία μάλιστα εξάγει και σε πολλές χώρες του εξωτερικού).


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑