Εκδηλώσεις

Published on June 22nd, 2013 | by fileto

0

Όλα έτοιμα για τα εκατοστά Ελευθέρια Καβάλας

Η πόλη της Καβάλας εκατό χρόνια μετά την αποβίβαση του Πολεμικού Ναυτικού, 26 Ιουνίου 1913. τιμάει τους ήρωες και τους αγωνιστές της που της προσέφεραν το μεγάλο αγαθό της Ελευθερίας. Σε μια σεμνή τελετή οι σύλλογοι, η μαθητιώσα νεολαία και οι ένοπλες δυνάμεις αποτείουν φόρο τιμής στους αγωνιστές της Ελευθερίας. Αφετηρία: Επιβατικός Σταθμός Λιμένα Καβάλας. Τερματισμός: Παλιό Δικαστήριο

 

19:00  Συνάθροιση προσκεκλημένων και επισήμων στη Λέσχη Αξιωματικών.

 

19:15 Άφιξη στη διασταύρωση των οδών Αμερικανικού Ερυθρού Σταυρού και Κουντουριώτου.

 

19:30            Έναρξη πορείας μνήμης και ελευθερίας. Δια της οδού Κουντουριώτου. Άφιξη στο χώρο του πρώην δικαστηρίου.

 

20:00            Επιμνημόσυνη δέηση. Κατάθεση στεφάνων. Ανάγνωση από το δήμαρχο Καβάλας του διαγγέλματος που ανέγνωσε ο πλωτάρχης Α. Κριεζής στις 26 Ιουνίου 1913 προς το λαό της Καβάλας. Μήνυμα αρχηγού Γενικού Επιτελείου Ναυτικού. Έπαρση σημαίας. Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου.

ΚΑΤΑΠΛΟΥΣ  ΣΚΑΦΟΥΣ  ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ

Το μεσημέρι της Τετάρτης θα καταπλεύσει στο επιβατικό λιμάνι της Καβάλας «Απόστολος Παύλος» η κανονιοφόρος του Πολεμικού Ναυτικού «Κάσος» που θα παραμένει μέχρι και το Σάββατο 29 Ιουνίου 2013.

Η κανονιοφόρος θα είναι επισκέψιμη για το κοινό τις ακόλουθες μέρες και ώρες:

Τετάρτη 26/06/2013 από 17.30 έως 19.30

Πέμπτη 27/06, Παρασκευή 28/06 και Σάββατο 29/06 από 10.00 έως 13.00 και από 17.30 έως και 19.30

 

 

ΠΕΜΠΤΗ 27 ΙΟΥΝΙΟΥ 2013

 

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΠΑΝΤΑΣ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ

 

Δυο γειτονικές πόλεις, η Δράμα και η Καβάλα με κοινή ιστορική πορεία και μνήμες υποδέχονται στο αρχαίο Θέατρο των Φιλίππων μια από τις σημαντικότερες Μουσικές της χώρας μας, τη Μουσική του Πολεμικού Ναυτικού. Με αφορμή τη συμπλήρωση των 100 χρόνων από την απελευθέρωση των δυο πόλεων της ανατολικής Μακεδονίας η Μουσική  του Πολεμικού Ναυτικού δίνει μια ξεχωριστή συναυλία τιμώντας τους αγωνιστές της ελευθερίας των δυο πόλεων

 

Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων – Ώρα: 21:00

Συνδιοργάνωση: Δήμος Δράμας – Δήμος Καβάλας

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28 ΙΟΥΝΙΟΥ 2013

 

ΕΟΡΤΗ ΠΟΛΙΟΥΧΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΥΛΟΥ

19:30 Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αποστόλου Παύλου.

20:15 Απόδοση τιμών κατά την προσέλευση των επισήμων.

21:00 Επίσημη λιτάνευση της ιεράς εικόνας του Πολιούχου δια των οδών: Ομονοίας (έως τα παλαιά Δικαστήρια) Κουντουριώτου  – Ύδρας με κατάληξη στο μνημείο άφιξης του Αποστόλου Παύλου όπου θα τελεστεί αρτοκλασία.

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 29 ΙΟΥΝΙΟΥ 2013

 

ΕΟΡΤΗ ΠΟΛΙΟΥΧΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΥΛΟΥ

 

07:00 Όρθρος και πανηγυρική, πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία  με Θείο Κήρυγμα στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αποστόλου Παύλου.

 

8:00 Επίσημη έπαρση σημαίας στην πλατεία Ελευθερίας.

 

10:00 Προσέλευση επισήμων και απόδοση τιμών

 

10:15 Επίσημη Δοξολογία στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αποστόλου Παύλου. Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο Αρχιμανδρίτης Απόστολος Καβαλιώτης, σχολικός σύμβουλος ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης ΑΜΘ, Σερρών, Κυκλάδων και Δωδεκανήσων.

 

11:00 Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της πόλης,

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΠΑΝΤΑΣ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ

Από την συγκρότησή της το 1881, η Μουσική του Πολεμικού Ναυτικού χωρίς να υστερεί σε μάχιμη δράση καθώς ακολούθησε τον Στόλο σε όλους τους αγώνες του, εκπροσωπεί επάξια το Πολεμικό Ναυτικό. Με την συνεχή και εντατική εκπαίδευση των στελεχών της υπό την ηγεσία άξιων Αρχιμουσικών, έχει εξελιχθεί σε μια συμφωνική μπάντα με προγράμματα συναυλιών που απαιτούν πλήρως καταρτισμένους κι εκπαιδευμένους μουσικούς. Συμμετέχοντας σε εθνικές, τοπικές και θρησκευτικές εορτές και σε πολιτιστικές εκδηλώσεις σε όλη την χώρα, αποτελεί έναν από τους σπουδαιότερους συνδετικούς κρίκους μεταξύ του Πολεμικού Ναυτικού και των πολιτών, ενώ με την παρουσία της σε Διεθνή Φεστιβάλ Στρατιωτικών Μουσικών, έχει αναδειχθεί σε έναν από τους καλύτερους πρεσβευτές των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στο εξωτερικό.

Παραλία Καβάλας – Ώρα: 21:00

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 30 ΙΟΥΝΙΟΥ 2013

 

ΙΕΡΑ ΑΓΡΥΠΝΙΑ

 

Η Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων Νεαπολέως και Θάσου όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος θα τελέσει ιερά αγρυπνία επί τη μνήμη των Αγίων Δώδεκα Αποστόλου στα ερείπια της παλαιοχριστιανικής Βασιλικής Α’

Αρχαιολογικός Χώρος Φιλίππων – Βασιλική Α’ – Ώρα: 21:00

 


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑