Ειδήσεις

Published on June 23rd, 2013 | by fileto

0

Μικρότερη που αναμενόμενου η συγκέντρωση Τσίπρα στη Καβάλα

Μικρότερη ηταν η προσέλευση του κόσμου στην πλατεία Καπνεργάτη όπου  μίλησε την Πέμπτη ο  Αλέξης Τσίπρας στην Καβάλα.

Αν και έγινε μεγάλη κινητοποίηση τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στην Καβάλα δεν είναι ικανοποιημένα από την παρουσία του κόσμου και από τον χλιαρό παλμό της συγκέντρωσης.

Ο Αλέξης Τσίπρας επιτέθηκε στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά για την πολιτική του μνημονίου και το μαύρο της ΕΡΤ.

«Οι μάσκες έπεσαν» είπε ο κ. Τσίπρας. «Ένα χρόνο μετά τις εκλογές που ανέδειξαν τον ΣΥΡΙΖΑ σε αξιωματική αντιπολίτευση της χώρας, αλλά και τον κ. Σαμαρά σε Πρωθυπουργό, είναι πλέον προφανές σε κάθε καλόπιστο πως ο βασιλιάς είναι γυμνός και η ασχήμια του ορατή σε όλο της το μεγαλείο.

Επιτέθηκε και στα κόμματα της συγκυβέρνησης λέγοντας:

«Στην αρχή κατέστειλαν με τα ΜΑΤ τις λαϊκές κινητοποιήσεις και έπνιξαν στα χημικά στις πλατείες όλης της χώρας.
Στη συνέχεια, υπέκλεψαν την ψήφο του λαού στις εκλογές, λέγοντας ασύλληπτα ψέματα, συκοφαντώντας, τρομοκρατώντας και απειλώντας. Αμέσως μετά, κατάργησαν το ίδιο το κοινοβούλιο, αφού η χώρα κυβερνάται με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, τα σύγχρονα Βασιλικά Διατάγματα, και πολυνομοσχέδια ψηφισμένα σε ένα άρθρο με τη διαδικασία του κατεπείγοντος».

«Αντί να κοροϊδεύουν τον κόσμο με τους λεονταρισμούς τους, γιατί δεν λένε ότι τον άλλο μήνα θα κλείσουν 10 νοσοκομεία, 200 σχολεία και παιδικούς σταθμούς και – επειδή η βαρβαρότητα τους έχει πια ποτίσει- ετοιμάζονται να κλείσουν και βιβλιοθήκες. Θα κλείσουν και ΔΟΥ, και πανεπιστήμια, και την ΕΑΣ. Στέλνοντας στην ανεργία δεκάδες χιλιάδες συμπολίτες μας» ανέφερε και συμπλήρωσε: «Ξέρετε τι είναι το μόνο που θα ανοίξουν;43 σταθμούς διοδίων. Προς όφελος εργολάβων μεγάλων έργων που είναι ταυτόχρονα και εργολάβοι της ενημέρωσης».

«Δεν έχει ιστορικό προηγούμενο η ανεργία στον τόπο μας και σημειώνει συνεχή άνοδο. Έφθασε επισήμως πάνω από 27%. Το πραγματικό μέγεθός της ανέρχεται σε 30-33%. Δεν είναι φυσικό φαινόμενο, είναι ταξικό φαινόμενο. «Δεν έπεσε από τον ουρανό», αλλά είναι το αποτέλεσμα των βάρβαρων πολιτικών των τριών κυβερνήσεων που υπηρετούν το μνημόνιο» συμπλήρωσε.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑