Ειδήσεις

Published on June 24th, 2013 | by fileto

0

Κότα σε γυάλα ως ντεκόρ. Ημαρτον!

Μέσα σε μια γυάλα έβαλαν μια κότα οι ιδιοκτήτες μπαρ στην πόλη της Δράμας και τοποθέτησαν το πτηνό ως ζωντανό ντεκόρ για να εντυπωσιάζονται οι θαμώνες και να φωτογραφίζονται με αυτό. Ιδέα που προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις.

Πέρα από το βλακώδες μέρος της “έμπνευσης” πρόκειται για ξεκάθαρη κακοποίηση που ο νόμος 4039/2012 απαγορεύει, όπως καταγγέλλουν οι “Φίλοι των ζώων Δράμας”.

Οι φωτογραφίες που έστειλαν οι ίδιοι στο Zoosos.gr, αποδεικνύουν τα δεινά που πρέπει να υποστεί το άτυχο πτηνό που “εξαναγκάζεται να ζει με ήχους που τα ντεσιμπέλ τους δεν τ’ αντέχουν ούτε τα αυτιά των ανθρώπων”, όπως σημειώνει η ενημερωτική φιλοζωική ιστοσελίδα.

“Ακόμη πιο εξοργιστική από την ίδια την κακοποίηση της κότας – στην οποία φόρεσαν και πλαστικά γυαλιά – είναι η απάθεια των νεαρών αγοριών και κοριτσιών που φωτογραφίζονται δίπλα από τη γυάλα χαζογελώντας”, συνεχίζει το ρεπορτάζ.

“Η ανοησία πρέπει να έχει όρια, αν δεν έχει τότε η νομοθεσία μας δίνει τη δυνατότητα να προστατεύσουμε τα ζώα από τους ηλίθιους ανθρώπους”.

Τι λέει η νομοθεσία

Θυμίζουμε ότι το άρθρο 12 του νόμου 4039/2012 τονίζει:

“Απαγορεύεται η χρησιμοποίηση κάθε είδους ζώου σε κάθε είδους θεάματα και άλλες συναφείς δραστηριότητες.

1. Απαγορεύεται η διατήρηση κάθε είδους ζώου σε τσίρκο ή σε θίασο με ποικίλο πρόγραμμα, εφόσον τα ζώα αυτά χρησιμοποιούνται με οποιονδήποτε τρόπο και για οποιονδήποτε σκοπό στο πρόγραμμα τους, πραγματοποιούν παραστάσεις ή παρελαύνουν ή εμφανίζονται ενώπιον κοινού.

2. Απαγορεύεται η διατήρηση κάθε είδους ζώου σε επιχειρήσεις ψυχαγωγικών παιχνιδιών, πίστας αυτοκινητιδίων, μουσικών συναυλιών, επιδείξεων, πανηγυριών ή άλλων καλλιτεχνικών ή ψυχαγωγικών εκδηλώσεων, εφ’ όσον τα ζώα χρησιμοποιούνται με οποιονδήποτε τρόπο και για οποιονδήποτε σκοπό στο πρόγραμμα τους».

Στο άρθρο 13 γίνεται αναφορά στις εξαιρέσεις. Συγκεκριμένα τονίζεται «1. Από τις απαγορεύσεις που προβλέπονται στο άρθρο 12 παράγραφοι 1 και 2 εξαιρούνται οι νομίμως λειτουργούντες ζωολογικοί κήποι, τα ενυδρεία, τα καταστήματα πώλησης ζώων, τα κέντρα περίθαλψης ειδών άγριας πανίδας και τα εκτροφεία θηραμάτων, που διέπονται από ειδικές διατάξεις, υπό την προϋπόθεση ότι και στους παραπάνω χώρους δεν διεξάγονται κάθε είδους παραστάσεις με τη συμμετοχή ζώων”.

Εν κατακλείδι. “Δυο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, αλλά δεν είμαι σίγουρος για το πρώτο”. Αλβέρτος Αϊνστάιν.

Με πληροφορίες από: Zoosos.gr


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑