Άποψη - Γνώμη

Published on June 25th, 2013 | by fileto

0

Κυβέρνηση …στρουμφοχωριό

Μια καλή ψιλοακροδεξιών τάσεων κυβέρνηση είναι αυτή που προέκυψε μετά τον ανασχηματισμό.

Κάθε υπουργός που τοποθετήθηκε έχει και ένα συγκεκριμένο έργο να επιτελέσει.

Ο κ. Σαμαράς και ο κ. Βενιζέλος προτίμησαν τους πολύ δικούς τους ανθρώπους με ολίγη ρίγανη από καραμανλικούς και εξωκοινοβουλευτικούς, αλλά και τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο οποίος θα κληθεί να φανεί αντάξιος του μητσοτακισμού που θέλει καλά ακονισμένο μαχαίρι για τους δημόσιους υπαλλήλους οι οποίοι γλίτωσαν τότε από τον πατέρα του αλλά ως φαίνεται δεν θα γλιτώσουν από τον ίδιο.

Κατά τα άλλα οι μετακινήσεις ήταν ένα άνευ ουσίας δρομολόγιο με τον Αβραμόπουλο στη θέση του Παναγιωτόπουλου, τον Παναγιωτόπουλο στη θέση του Τζαβάρα, την διατήρηση του Καράογλου, την ευτυχή παραμονή του υπάκουου Βρούτση, την άνευ ουσίας παραμονή του Τσαφτάρη και φυσικά την διατήρηση των ιερών αγελάδων του υπουργείου Οικονομικών οι οποίοι ως φαίνεται είναι το καλό τρίο της Τρόικας και της δικομματικής κυβέρνησης.

Κατά τα άλλα τραλαλό. Ο Άδωνις θα μαλώνει τους γιατρούς και τις νοσοκόμες, ο Μιχελάκης θα φτιάξει κλίμα για τις επερχόμενες εκλογές και ο Μανιάτης θα προχωρησει το θέμα του χρυσού που καίει τον Μπόμπολα στην Χαλκιδική και τους Καναδούς στη Θράκη.

Τελικά δεν ξέρουμε αν θετική αποδεικνύεται η αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ από την κυβέρνηση, αφού η χώρα επέστρεψε σε κυβέρνηση συνεργασίας Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ, που συνεργάζονται ή αλλάζουν υπουργεία σχεδόν επί 40 χρόνια, με τα γνωστά καταπληκτικά αποτελέσματα.

Η νέα κυβέρνηση έχει 41 μέλη και είναι ένα πολύ ευέλικτο σχήμα, ώστε να μπορεί να παίζει άψογα το τεχνητό οφσάιντ και να το βάλει στα πόδια όταν τους πάρουν στο κυνήγι.

Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης είναι ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος παραχώρησε ευγενικά την θέση του πρωθυπουργού στον Αντώνη Σαμαρά.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος ανέλαβε και το υπουργείο Εξωτερικών, ποιος ξέρει γιατί αν και η θέση του Αντιπροέδρου, προφανώς λόγω χρήσης της από τον κ. Πάγκαλο ήταν απαξιωμένη.

Θα σταθώ στη θέση που δόθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος ως προείπα θα πρέπει να ικανοποιήσει το αίτημα της Τρόικας για απολύσεις μερικών χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων μέχρι το τέλος του 2013, και κρίνεται ιδανικός γι’ αυτό το ρόλο, και εφόσον δεν έχει κολλήσει ένσημο στη ζωή του πιστεύω ότι θα μπορέσει εύκολα να πείσει τους απολυμένους δημοσίους υπαλλήλους πως η ανεργία είναι καλή φάση, ειδικά αν είσαι γιος του μπαμπά σου ο οποίος τα έχει χοντρά.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι πολύ χρήσιμος για την κυβέρνηση, αφού, μόλις ο Αντώνης Σαμαράς δει πως η χώρα ναυαγεί οριστικά, θα βγάλει στη σέντρα τον Κυριάκο και να πάρει το αιμα του πίσω για όσα του έχουν κάνει μέχρι σήμερα.

Διότι δεν πάνε παρά μόνο μερικές μέρες που ο επίτιμος Μητσοτάκης είπε ότι «το καλύτερο (το πιο δυνατό και αποτελεσματικό δηλαδή) που έχει κάνει μέχρι σήμερα ο Σαμαράς είναι που έριξε την κυβέρνησή μου».

Το πιο φοβερό ήταν ότι μερικές ώρες πριν την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης έκλεισε ο Κατσέλης με 1000 εργαζόμενους να πηγαίνουν στην ανεργία, οπότε για τον υπουργό κλεισίματος της ΕΡΤ Παντελή Καψή (της γνωστής οικογενείας) έπεσε λουκούμι η όλη ιστορία και αυτό θα είναι μια καλή δικαιολογία για να φύγει το μαύρο της αμαρτωλής ΕΡΤ και να έρθουν τα χρώματα της Ίριδος της δικομματικής κυβέρνησης και των γνωστών και φίλων της νέας τάξης πραγμάτων.

Περιμένουμε να δούμε τα καλοκαιρινά έργα και ημέρες της νέας κυβέρνησης και της συνεργασίας Αντώνη – Βαγγέλη που θέλουν αμφότεροι να πάμε σε ανάπτυξη και να στηρίξουμε τους νέους που δοκιμάζονται από την ανεργία.

Δεν βλέπω ορίζοντα, μια και οι εκλογές στην Γερμανία είναι Οκτώβριο και από Νοέμβριο και μετά μαύρα τα μαντάτα μας. Θα μας ξεσκίσει η Μέρκελ έτσι και βγει με καλό ποσοστό.

Όσο για τους νέους υπουργούς τους ευχόμαστε να είναι καλοφώτιστοι μια και τους Άγίου Πνεύματος, πήραν το χρίσμα και ελπίζουμε ότι το πήδημα που μας ετοιμάζουν να έχει και λίγο λιπαντικό.

Διότι καλή η πλάκα αλλά και η υπομονή μας έχει τα όριά της!


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑