Ειδήσεις

Published on June 26th, 2013 | by fileto

0

Ναι στον χρυσό αλλά με άλλη μέθοδο είπε η οικολόγος

Την εκτίμηση ότι η σωστή επιλογή στο θέμα της εξόρυξης χρυσού είναι να περιμένουμε ώστε να αναπτυχθούν καλύτερες τεχνολογίες στο μέλλον διατυπώνει η βουλευτής του καναδικού κοινοβουλίου και επικεφαλής των Πράσινων, Ελίζαμπεθ Μέι, η οποία επισκέπτεται την Ελλάδα ως προσκεκλημένη των «Οικολόγων Πρασίνων».

Η κ. Μέι εφόσον βρέθηκε στην Αλεξανδρούπολη και είχε συναντήσεις με στελέχη της περιφέρειας ΑΜ-Θ όπως τους αντιπεριφερειάρχες Νικολάου και Δαμιανίδη, τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης και ανέφερε ότι: “αν εξορύξουμε χρυσό με την υπάρχουσα τεχνολογία θα καταστρέψουμε τον τουρισμό, την γεωργία και την αλιεία. Το βασικότερο ενδιαφέρον μου αφορά το κατά πόσο η εξόρυξη χρυσού μπορεί να συνυπάρξει με άλλες αναπτυξιακές δραστηριότητες που αφορούν τον τουρισμό, την αγροτική παραγωγή, την προβολή της ιστορίας ενός τόπου.

Τα προβλήματα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή είναι η πρόσβαση σε υδάτινους πόρους αλλά και η επάρκειά τους, δεδομένου ότι η εξόρυξη ‘ξοδεύει’ μεγάλες ποσότητες υπόγειων υδάτων, αλλά και τεχνικά ζητήματα που αφορούν τη διαχείριση του κυανίου. Η πιο σωστή επιλογή είναι να περιμένουμε μέχρι να αναπτυχθούν καλύτερες τεχνολογίες που θα μειώνουν τις επιπτώσεις στο περιβάλλον και στην ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών. Τότε οι μελλοντικές γενιές θα μπορέσουν να εκμεταλλευτούν τα κοιτάσματα του χρυσού.»

Τέλος ανέφερε ότι μόλις ολοκληρώσει την περιοδεία στην Ελλάδα θα επισκεφθεί στον Καναδά την εταιρεία Eldorado Gold προκειμένου να μεταφέρει τις πληροφορίες που θα συλλέξει στον διευθύνοντα σύμβουλο Πολ Ράιτ.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑