Ειδήσεις

Published on June 26th, 2013 | by fileto

0

Ο ΤΑΡ φέρνει θέσεις εργασίας στην ΑΜ-Θ

Οι Αζέροι θέλουν ο αγωγός να περνάει από την Βόρεια Ελλάδα. Έτσι όπως όλα δείχνουν τον αγωγό Trans Adriatic Pipeline (TAP) φαίνεται ότι επέλεξε τελικά το Αζερμπαϊτζάν για την μεταφορά αερίου στην Ευρώπη.

Την επικράτηση του TAP στη διαδικασία επιλογής του αγωγού που θα μεταφέρει το αζέρικο αέριο στην Ευρώπη επιβεβαίωσε ουσιαστικά η κοινοπραξία του Nabucco με επικεφαλής την αυστριακή OMV, που είχε υποβάλει και αυτή προσφορά για την κατασκευή του αγωγού.

«Το έργο του Nabucco West δεν επελέγη», αναφέρει η OMV σε ανακοίνωσή της, σημειώνοντας πως «σκοπεύει να διαδραματίσει ρόλο στην περαιτέρω εξασφάλιση και διαφοροποίηση της παροχής αερίου στην Ευρώπη και θα αξιολογήσει τις εναλλακτικές για να συμπληρωθούν οι υπάρχουσες διαδρομές παροχής».

Θα φέρει 12.000 θέσεις εργασίας

  • Το αζέρικο κοίτασμα Shah Deniz II στην Κασπία, ένα από τα μεγαλύτερα παγκοσμίως, αναμένεται να τροφοδοτεί ετησίως με 6 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα αερίου την Τουρκία και με 10 δισ. την Ευρώπη.
  • Ο αγωγός TAP ξεκινά από τα ελληνοτουρκικά σύνορα, διασχίζει τη Βόρεια Ελλάδα και την Αλβανία και περνά απέναντι στην Ιταλία. Στην κοινοπραξία του αγωγού μετέχουν η ελβετική Axpo (42,5%), η νορβηγική Statoil (42,5%) και η γερμανική E.ON Ruhrgas (15%).
  • O ΤAP υπολογίζεται ως επένδυση στη χώρα μας των 1,5 δισ. ευρώ και θα δημιουργήσει 2.000 άμεσες και 10.000 έμμεσες θέσεις εργασίας.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑