Ειδήσεις

Published on June 26th, 2013 | by fileto

0

Πήγαν να περάσουν από τον Έβρο 32 λαθρομετανάστες

Συνελήφθησαν χθες (25-6-2013) το βράδυ, στην παρέβρια περιοχή των Λαβάρων Έβρου, από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Λαθρομετανάστευσης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ορεστιάδας, δύο 25χρονοι αλλοδαποί, υπήκοοι Συρίας και Αφγανιστάν, οι οποίοι διευκόλυναν την είσοδο στη Χώρα σε επτά (7) μη νόμιμους μετανάστες, εκ των οποίων πέντε (5) υπήκοοι Συρίας και δύο (2) υπήκοοι Αφγανιστάν.

Ειδικότερα, από την ομάδα αστυνομικών, που έχει συγκροτηθεί στο πλαίσιο των ειδικών δράσεων για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, εντοπίσθηκαν και συνελήφθησαν οι δύο διακινητές, διότι μετέφεραν παράνομα, με πλαστική βάρκα, από την Τουρκία στην Χώρα, διασχίζοντας τον ποταμό Έβρο, επτά (7) μη νόμιμους μετανάστες.

Με τη σύλληψή τους, απετράπη η παράνομη είσοδος, στο ελληνικό έδαφος, σε άλλους τριάντα δύο (32) μη νόμιμους μετανάστες, που ανέμεναν επί του τουρκικού εδάφους.

Κατασχέθηκαν μία (1) πλαστική βάρκα και ένα (1) κινητό τηλέφωνο.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ορεστιάδας.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑