Ειδήσεις

Published on June 28th, 2013 | by fileto

0

Αγανάκτησαν οι Λημνιοί με το πλοίο της ΝΕΛ Θεόφιλος

Την έντονη διαμαρτυρία του για την προσωρινή ματαίωση των του πλοίου «Θεόφιλος» που εξυπηρετεί αποκλειστικά το νησί, εκφράζει με επιστολή του προς τον υπουργό και Αιγαίου Κωνσταντίνο Μουσουρούλη ο δήμαρχος Αντώνης Χατζηδιαμαντής.

Στην επιστολή του ο δήμαρχος επικαλείται την αγανάκτηση επισκεπτών και κατοίκων από την απομόνωση του νησιού λόγω των συνεχών ματαιώσεων των δρομολογίων οι οποίες οδηγούν σε οικονομικό μαρασμό την περιοχή.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας «ΝΕL LINES» στην οποία ανήκει το πλοίο «Θεόφιλος», «λόγω μη έγκαιρης ολοκλήρωσης των εργασιών ετήσιας επιθεώρησης του πλοίου Ε/Γ-Ο/Γ ΘΕΟΦΙΛΟΣ», τα δρομολόγια των γραμμών δημόσιας υπηρεσίας που εξυπηρετεί το πλοίο, θα παραμείνουν ανεκτέλεστα από την Κυριακή 23/06/2013 έως και το Σάββατο 29/06/2013.

Η ματαίωση αφορά συνολικά τρία δρομολόγια (Θεσσαλονίκη- Λήμνο- Μυτιλήνη- Χίο- Βαθύ και επιστροφή, Καβάλα- Λήμνο- Μυτιλήνη- Χίο- Βαθύ και επιστροφή και Καβάλα- Λήμνο- Μυτιλήνη- Χίο- Καρλόβασι- Αγ. Κήρυκο και επιστροφή). Οι επιβάτες που είχαν προμηθευτεί εισιτήρια για τα παραπάνω δρομολόγια είναι συνολικά 694 και σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας έχουν όλοι ενημερωθεί.

Στην επιστολή του ο δήμαρχος Λήμνου υπογραμμίζει, απευθυνόμενος προς τον υπουργό, ότι «η Λήμνος έχει βρεθεί, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, έρμαιο στα συμφέροντα μίας ιδιωτικής εταιρείας, η οποία λειτουργεί με αποκλειστικό γνώμονα τα επιχειρηματικά της συμφέροντα, αδιαφορώντας για τις συμβατικές της υποχρεώσεις, τις οποίες το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου είναι υπεύθυνο να εγγυηθεί και να επιβάλει».

Αναφέρει ότι παρά τις αιτιολογημένες αντιρρήσεις, «μόλις τον προηγούμενο μήνα δόθηκε νέα παράταση ισχύος της σύμβασης ανάθεσης Δημόσιας Υπηρεσίας του συγκεκριμένου πλοίου για άλλα τρία χρόνια» και κάνει λόγο για «αντισυμβατικές ενέργειες της ΝΕΛ» που «μόνο θλίψη και οργή μπορεί να προκαλέσει στους νησιώτες που βλέπουν μία πολιτεία να εκβιάζεται από τα επιχειρηματικά συμφέροντα και να περιφρονεί με περισσή ευκολία τα θεμελιώδη δικαιώματα ενός λαού που προσπαθεί να επιβιώσει».

Ο δήμαρχος Λήμνου αναφέρει ότι οι «συνεχείς βλάβες, καθυστερήσεις, ακυρώσεις των δρομολογίων της Ναυτιλιακής Εταιρείας Λέσβου που «εξυπηρετεί» μονοπωλιακά το νησί μας, αποτελούν καθημερινότητα για τους κατοίκους της Λήμνου. Οι κάτοικοι αγανακτούν, οι επιχειρήσεις οδηγούνται σε οικονομικό μαρασμό εξαιτίας των ακυρώσεων των επισκεπτών, το νησί απομονώνεται».

Ο κ. Χατζηδιαμαντής καλεί τον υπουργό να κάνει κάτι, «έστω και την ύστατη ώρα», σημειώνοντας ότι «είναι θέμα επιβίωσης για τους κατοίκους της Λήμνου να ληφθούν άμεσα μέτρα αντιμετώπισης του προβλήματος».

Πηγή: lesvosnews.gr


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑