Εκδηλώσεις

Published on June 28th, 2013 | by fileto

0

Μήδεια με Κιμούλη στην Αλεξανδρούπολη

Ο Γιώργος Κιμούλης, ως ηθοποιός και σκηνοθέτης, έχει τολμήσει και δοκιμαστεί σε αρκετές αντισυμβατικές παραστάσεις. Φέτος, ακολουθεί το σκηνοθετικό όραμα του Σπύρου Ευαγγελάτου, ενός θεατράνθρωπου που στάθηκε για τον ίδιο πηγή έμπνευσης και αναμετριέται με τον ρόλο της Μήδειας, σε μια παράσταση με αποκλειστικά ανδρική διανομή. Ο Σπύρος Α. Ευαγγελάτος σκηνοθετεί για δεύτερη φορά το έργο, 12 χρόνια μετά την παρουσίασή του από το «Αμφι-Θέατρο» στην Επίδαυρο το 2001, με την αξέχαστη Λήδα Τασοπούλου στον ομώνυμο ρόλο.

Στην αρχαία ελληνική τραγωδία δεν υπάρχουν ρόλοι με την έννοια που μπορούμε να συναντάμε τους ρόλους σε μια δραματουργία του 20ου αιώνα. Η διαφορά δε βρίσκεται μόνο στο γεγονός ότι παλιά στην αρχαιότητα αυτού τους ρόλους τους έπαιζαν άντρες, βρίσκεται στο ότι αν κανείς προσπαθήσει να αντιμετωπίσει το ρόλο της Μήδειας ως ένα απλό ρόλο, μικραίνει ουσιαστικά το ίδιο το έργο και το τοποθετεί στο χώρο της ηθογραφίας, όπου μια γυναίκα προδόθηκε από τον άντρα της και σκότωσε τα παιδιά της για να τον εκδικηθεί. Η Μήδεια όμως δε μιλάει για κάτι τέτοιο, είναι μια αρχετυπική μορφή. Άρα δεν κινείται στο επίπεδο γυναικείος ή αντρικός ρόλος.

Πρωταγωνιστούν: Γιώργος Κιμούλης, Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος, Τάσος Νούσιας, Μάνος Βακούσης, Νικόλας Παπαγιάννης, Νίκος Αναστασόπουλος, Δημήτρης Παπανικολάου. Κορυφαίοι- Χορός: Τάσος Αλατζάς, Νίκος Αναστασόπουλος, Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος, Χάρης Γρηγορόπουλος, Δημήτρης Καραβιώτης, Σταύρος Καραγιάννης, Δημήτρης Καραμπέτσης, Δημήτρης Μόσχος, Δημήτρης Μυλωνάς, Δημήτρης Παπανικολάου, Παντελής Φλατσούσης, Γεράσιμος Σκαφίδας.

Στη συνέχεια η παράσταση θα περιοδεύσει σε όλη την Ελλάδα. 15 και 16 Ιουλίου Θεσσαλονίκη, Θέατρο Δάσους. 17 Ιουλίου Βέροια, Θέατρο Άλσους Μελίνα Μερκούρη. 18 Ιουλίου, Λάρισα, Κηποθέατρο Αλκαζάρ. 19 Ιουλίου, Βόλος, Δημοτικό Θέατρο Βόλου. 20 Ιουλίου, Νεμέα, 4ο Φεστιβάλ, Θέατρο Αρχαίων Κλεωνών. 24 Ιουλίου, Κέρκυρα θέατρο Μον Ρεπό. 25 Ιουλίου Γιάννενα, Υπαίθριο Θέατρο ΕΗΜ Φρόντζος. 26 Ιουλίου αρχαίο θέατρο Οινιάδων. 27 Ιουλίου, Ήλιδα, αρχαίο θέατρο Ήλιδας. 28 Ιουλίου Ξυλόκαστρο, Ανοιχτό Θέατρο Βασίλης Γεωργιάδης. 29 Ιουλίου Άργος, αρχαίο θέατρο Άργους. 31 Ιουλίου, Αλεξανδρούπολη, θέατρο Πάρκου Εγνατία.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑