Ειδήσεις

Published on July 3rd, 2013 | by fileto

0

Στη νέα ΕΡΤ ανοιχτό ένα ραδιόφωνο στη Θράκη

Τη λειτουργία δυο τηλεοπτικών σταθμών και τεσσάρων ραδιοφωνικών προβλέπει το νομοσχέδιο για τη νέα δημόσια τηλεόραση που αναμένεται να κατατεθεί εντός της ημέρας στη Βουλή.

Η νέα εταιρία θα ονομάζεται ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑ, ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΚΑΙ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε (στο εξής: ΝΕΡΙΤ-­ Α.Ε.) και θα προσλαμβάνει προσωπικό με σύμβαση εργασίας αορίστου και ορισμένου χρόνου, με σύμβαση έμμισθης εντολής, καθώς και με συμβάσεις έργου.

Σύμφωνα με το real.gr, το σχέδιο προβλέπει τη λειτουργία δύο τηλεοπτικών σταθμών με το ένα κανάλι να καλύπτει το κενό της ΝΕΤ και να είναι ενημερωτικού χαρακτήρα. Το άλλο κανάλι θα αντικαταστήσει την παλιά ΕΤ3 και το πρόγραμμά του θα έχει ψυχαγωγικό και πολιτιστικό χαρακτήρα. Θα παραμείνει και το δορυφορικό κανάλι.

Επίσης, θα λειτουργήσουν τέσσερις ραδιοφωνικοί σταθμοί, ένας ενημερωτικός, ένας αθλητικός, μια συχνότητα που θα μεταδίδει πρόγραμμα για τον απόδημο ελληνισμό, ενώ θα διατηρηθεί και το 3ο πρόγραμμα.

Παράλληλα, θα λειτουργήσουν οι παραμεθόριοι σταθμοί σε Μακεδονία, Θράκη και Αιγαίο.

Οι εργαζόμενοι στον νέο φορέα θα απασχολούνται με συμβάσεις ορισμένου και αορίστου χρόνου. Οι 600 θα εργάζονται με συμβάσεις αορίστου χρόνου, ενώ οι υπόλοιποι θα είναι συμβασιούχοι με συμβάσεις ορισμένου χρόνου.


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑