Ειδήσεις

Published on July 4th, 2013 | by fileto

0

Ο ιδιώτης Παπαστράτος εκπαιδεύει διωκτικές αρχές για λαθραία τσιγάρα

Μια που δεν τους εκπαιδεύει το κράτος είπαν οι ιδιώτες να αναλάβουν πρωτοβουλία να τους εκπαιδεύσουν.

Μάλιστα σε καιρούς κρίσης όπου η υπόθεση σηκώνει τσιγάρο, μετά την ακατέργαστη κάνναβη, οι αρχές βάλθηκαν να κυνηγήσουν τον παράνομο χύμα καπνό και να ωφελήσουν τους καπνοβιομήχανους.

Η είδηση λέει ότι περισσότερα από 500 στελέχη των ελληνικών διωκτικών Αρχών παρακολούθησαν ειδικά σεμινάρια που οργάνωσε η εταιρεία Παπαστράτος ΑΒΕΣ, με σκοπό την εκπαίδευσή τους στον εντοπισμό και την αναγνώριση των παράνομων τσιγάρων, συνεχίζοντας τις δράσεις κατά της παράνομης διακίνησης τσιγάρων και χύμα καπνού.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η εταιρεία Παπαστράτος, σε συνεργασία με τις διωκτικές Αρχές, πραγματοποίησε την περίοδο Μαΐου- Ιουνίου, 20 εκπαιδευτικά σεμινάρια σε τέσσερις πόλεις (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Ηγουμενίτσα), για περισσότερα από 500 στελέχη από τα σώματα του ΣΔΟΕ, της Ελληνικής Αστυνομίας, της Οικονομικής Αστυνομίας, του Λιμενικού, των Τελωνείων και των Δημοτικών Αστυνομιών της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Οι συμμετέχοντες, οι οποίοι προέρχονταν από 25 πόλεις της χώρας, εκπαιδεύτηκαν στον εντοπισμό και την αναγνώριση των παράνομων τσιγάρων, ενώ επιπλέον τους δόθηκε εκπαιδευτικό υλικό και απαραίτητος εξοπλισμός.

Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε με τη βοήθεια εξειδικευμένων στελεχών από τη Philip Morris International, μητρική εταιρεία της Παπαστράτος, που ήρθαν από το εξωτερικό ειδικά για τον σκοπό αυτόν, και αποτελεί το μεγαλύτερο πρόγραμμα αυτού του είδους που έχει ποτέ οργανωθεί από την εταιρεία σε όλη την Ευρώπη.
Τα προγράμματα εκπαίδευσης των διωκτικών Αρχών εντάσσονται στην πρωτοβουλία της Παπαστράτος «ΟΧΙ ΣΤΑ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΤΣΙΓΑΡΑ» που ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2012 και συνεχίστηκε το 2013 με το μήνυμα «ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΧΥΜΑ ΚΑΠΝΟ». Στο πλαίσιο της εκστρατείας αυτής, η Παπαστράτος έχει χρηματοδοτήσει σειρά ενεργειών για την ενημέρωση των καταναλωτών και του εμπορίου, την ενίσχυση της υλικοτεχνικής υποδομής των διωκτικών Αρχών, την αγορά και καταστροφή παλαιών μηχανημάτων της καπνοβιομηχανίας «ΚΕΡΑΝΗΣ» ενώ θα καλύψει και τις δαπάνες για την καταστροφή κατασχεμένων τσιγάρων.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑