Ειδήσεις

Published on July 5th, 2013 | by fileto

0

Ντροπή! Χωρίς ρεύμα 28 οικογένειες στον Έβρο

Την απαράδεκτη και ανάλγητη, όπως τη χαρακτηρίζει, απόφαση της ΔΕΗ να προχωρήσει στη διακοπή της παροχής ρεύματος σε 28 ευπαθείς οικογένειες του συνοικισμού της Αγριανής του Δήμου Σουφλίου στον Έβρο, στηλιτεύει με ανακοίνωσή της η Τομεακή Οργάνωση Έβρου του ΚΚΕ.

Πρόκειται για οικογένειες που αδυνατούν να πληρώσουν το ρεύμα και τα χαράτσια της ΔΕΗ, σύμφωνα με την Τ.Ο. Έβρου του ΚΚΕ, η οποία αναφέρει πως με αυτό τον τρόπο η ΔΕΗ τους γυρίζει στην εποχή της γαζόλαμπας.

«Όλοι τους είναι φτωχοί αγρότες και μεροκαματιάρηδες, που η παρατεταμένη ανεργία, τα δυσβάσταχτα χαράτσια, οι απλήρωτες σοδειές, τους έφεραν στη δυσκολία, να αδυνατούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς της ΔΕΗ» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Τ.Ο. Έβρου του ΚΚΕ, τονίζοντας παράλληλα πως «η τομεακή Οργάνωση Έβρου του ΚΚΕ θεωρεί απόλυτα δικαιολογημένη την αγανάκτηση των κατοίκων της Αγριάνης για την απόφαση της ΔΕΗ να τους κόψει το ηλεκτρικό και τους καλεί οργανωμένα και αποφασιστικά να διεκδικήσουν την επανασύνδεση του ηλεκτρικού ρεύματος στα σπίτια τους και μια ρύθμιση αποπληρωμής των υποχρεώσεών τους, που να ανταποκρίνεται στις οικονομικές τους δυνατότητες.

Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους τους άνεργους τους χαμηλόμισθους και τους χαμηλοσυνταξιούχους μπροστά στο καθημερινό φαινόμενο διακοπής ηλεκτροδότησης των σπιτιών και των καταστημάτων, να μην φοβηθούν, να σηκώσουν το κεφάλι και αλληλέγγυοι με όλους να απαιτήσουν αγωνιστικά κανένα σπίτι άνεργου χωρίς ρεύμα και νερό, κανένας άνεργος χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη».


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑