Ειδήσεις

Published on July 9th, 2013 | by fileto

0

Οι παλιννοστούντες διαμαρτύρονται για τις συντάξεις

Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης πραγματοποίησαν χτες το πρωί παλιννοστούντες ομογενείς, απαιτώντας να ξεκινήσει άμεσα η επαναχορήγηση του οικονομικού βοηθήματος του ΟΓΑ, στους ανασφάλιστους υπερήλικες ομογενείς, που κόπηκε αναδρομικά από την 1η Γενάρη.

Με την απόφασή της να κόψει τις συντάξεις των 345 ευρώ, η κυβέρνηση καταδικάζει χιλιάδες ομογενείς και τις οικογένειές τους στην απόλυτη φτώχεια. Το μέτρο αφορά δεκαεπτά χιλιάδες ομογενείς από την πρώην ΕΣΣΔ και άλλους τόσους από την Αλβανία.

Οπως κατήγγειλαν, οι συντάξεις τους κόπηκαν, είτε γιατί δεν συμπληρώνουν τα είκοσι χρόνια μόνιμης παραμονής, είτε το όριο ενσήμων στη χώρα μας μετά την παλιννόστησή τους, είτε επειδή λάμβαναν παράλληλη πενιχρή σύνταξη της τάξης των 50-70 ευρώ από τις χώρες προέλευσης, είτε γιατί αγόρασαν σπίτι με δάνειο και αυτό θεωρείται περιουσία.

Στο πλευρό τους βρέθηκε αντιπροσωπεία της ΣΕΑ Συνταξιουχικών Οργανώσεων. Δήλωσε τη συμπαράσταση στον αγώνα τους και τους κάλεσε, μαζί με τους συνταξιούχους όλων των Ταμείων να δώσουν τη μάχη ενάντια στις περικοπές των συντάξεων, ενάντια στην εμπορευματοποίηση της Υγείας και της Πρόνοιας.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑