Ειδήσεις

Published on July 17th, 2013 | by fileto

0

Οι Ρώσοι δεν θέλουν ούτε τα προιόντα μας, ούτε το καλό μας

Οι διαρκώς επιδεινούμενες  -με αφορμή διάφορες καταστάσεις- ελληνορωσικές σχέσεις έχουν δυστυχώς τις πρώτες σοβαρές παρενέργειες στον οικονομικό τομέα.

Η υγειονομική υπηρεσία της Ρωσίας Rosselkhoznadzor αποφάσισε από τη Δευτέρα 15 Ιουλίου την απαγόρευση εισαγωγών στη Ρωσία για νωπά ψάρια, κρέας και γαλακτοκομικά προϊόντα που προέρχονται από την Ελλάδα.

Σύμφωνα λοιπόν με την υγειονομική υπηρεσία της Ρωσίας, ύστερα από ελέγχους που έγιναν τον Ιούνιο στη χώρα μας προέκυψε ότι υπάρχουν προβλήματα στη διαδικασία παραγωγής και παραβάσεις τον κανόνων κτηνιατρικής. Παράλληλα, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της Rosselkhoznadzor  Αλεξέι Αλεξεγένκο, βρέθηκαν κάποιες εταιρείες στην Ελλάδα να πουλάνε προϊόντα σε ρώσους εισαγωγείς που δεν είχαν καν προέλευση την Ελλάδα, αλλά χώρες που έχουν απαγορευθεί στη Ρωσία. Μάλιστα παρατηρείται και μια σημαντική δυσαρμονία μεταξύ των ελληνικών και των ρωσικών κτηνιατρικών υπηρεσιών, αφού για τα συγκεκριμένα προϊόντα το 90% των προμηθευτών έχει εγκριθεί από τις ελληνικές Αρχές και μόνο το 10% από τις ρωσικές.

Σημειωτέον ότι είναι η δεύτερη φορά που συμβαίνει κάτι ανάλογο μετά το 2009, όταν και πάλι η Ρωσία μετά την εκλογή του Γιώργου Παπανδρέου στο πρωθυπουργικό αξίωμα και το “πάγωμα” του αγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη και του South Stream είχε και αυτή με τη σειρά της “παγώσει” τις εισαγωγές ελληνικών γεωργικών και βιομηχανικών προϊόντων.

Το γεγονός αυτό μόνο άσχετο δεν είναι με την κατάληξη των αποκρατικοποιήσεων των ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ όπου η Μόσχα θεωρεί ότι το παιχνίδι ήταν σικέ, όπως εξάλλου συνέβη και σε άλλες περιπτώσεις ατυχούς οικονομικής συνεργασίας Ρωσίας-Ελλάδας, όπου η χώρα μας φέρεται να έχει παραβιάσει διακρατικές συμφωνίες.

πηγη: Greek Money


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑