Ειδήσεις

Published on July 17th, 2013 | by fileto

0

Σχέδια για υποβάθμιση νοσοκομείων Αν. Μακεδονίας και Θράκης

Κεντρική απόφαση της κυβέρνησης- σε συνεργασία πάντα με την τρόικα- θα είναι η απόφαση για το λουκέτο στα νοσοκομεία ή την αλλαγή της χρήσης τους.

Τις αντιδράσεις των εργαζομένων αλλά και των τοπικών κοινωνιών φαίνεται ότι ζυγίζει η κυβέρνηση καθώς μετά τις διαρροές ότι επίκεινται λουκέτα στα δημόσια νοσηλευτικά ιδρύματα επιχειρεί επικοινωνιακά τουλάχιστον να κατευνάσει τις αντιδράσεις.

Άλλωστε οι εργαζόμενοι είναι με τα …όπλα ανά χείρας να αντιδράσουν με κινητοποιήσεις μόλις επιχειρηθεί το πρώτο μεγάλο κλείσιμο νοσοκομείου. Βέβαια ήδη τους τελευταίους μήνες έχουν κλείσει τμήματα και κλινικές με το επιχείρημα της συγχώνευσης και της αναδιοργάνωσης ενώ και μεγάλες μονάδες υγείας έχουν αποδυναμωθεί προκειμένου να κλείσουν με μεγαλύτερη ευκολία.

Η υλοποίηση της σχετικής απόφασης πάντως φαίνεται πως γίνεται με προσεκτικά βήματα καθώς και ο ίδιος ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε στους εργαζόμενους των δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) ότι θα γνωρίζει για την τύχη των νοσοκομείων σε δεκαπέντε ημέρες.

Θέση της κυβέρνησης είναι να κρατήσει ορισμένα κομβικά νοσοκομεία και σε άλλα να δώσει ρόλο μπαλαντέρ μόνο για ορισμένες κλινικές και για πρωτοβάθμια φροντίδα.

Βέβαια τα λουκέτα είναι πάντα ένα κυρίαρχο ενδεχόμενο καθώς δεν είναι λίγοι οι κυβερνητικοί παράγοντες που υποστηρίζουν την άποψη αυτή, συνεπικουρούμενοι φυσικά από τους τροικανούς.

Από τα νοσοκομεία που κρίνονται ως κομβικά είναι αυτά της Αλεξανδρούπολης και της Καβάλας ενώ αναμένεται η σταδιακή ή πιθανόν και άμεση υποβάθμιση και φυσικά εν μέρει λειτουργία στα νοσοκομεία Δράμας, Κομοτηνής και Ξάνθης.

Φυσικά νεφελώδης είναι η ατμόσφαιρα για το αν θα προχωρήσει η ανέγερση νέου νοσοκομείου στην Κομοτηνή, στην περιοχή της Αιγείρου!


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑