Ειδήσεις

Published on July 18th, 2013 | by fileto

0

Σύριοι διακινητές πιάστηκαν στον Έβρο

Συνελήφθησαν χθες (17-7-2013), το μεσημέρι και το βράδυ, στην ευρύτερη περιοχή της Αλεξανδρούπολης, από ασ τυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Λαθρομετανάστευσης του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού και της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης , δύο (2) αλλοδαποί διακινητές, υπήκοοι Συρίας, ηλικίας 20 και 21 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της Χώρας έξι (6) μη νόμιμους μετανάστες. Τρεις (3) από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Πακιστάν, δύο (2) υπήκοοι Ιράκ και ένας (1) υπήκοος Συρίας.

Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, αστυνομικοί της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Λαθρομεταναστών, εντόπισαν δύο (2) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα να κινούνται στην Εγνατία Οδό και επιχείρησαν να τα ελέγξουν, πραγματοποιώντας σήμα στάσης στους οδηγούς τους. Οι δύο οδηγοί δεν συμμορφώθηκαν στις υποδείξεις των αστυνομικών και ανέπτυξαν ταχύτητα, προκειμένου να αποφύγουν τον έλεγχο.

Άμεσα οργανώθηκε επιχείρηση, κατά την διάρκεια της οποίας τους παραπάνω αστυνομικούς συνέδραμαν αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., αξιωματούχοι του FRONTEX από την Αυστρία και αστυνομικός σκύλος.

Στα πλαίσια της αστυνομικής επιχείρησης, συνελήφθη, αρχικά, στην πόλη της Αλεξανδρούπολης, ο 21χρονος διακινητής, ο οποίος, όπως διαπιστώθηκε, προωθούσε στην ενδοχώρα με το ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο τρεις (3) μη νόμιμους μετανάστες.

Στη συνέχεια, το ίδιο βράδυ, εντοπίστηκαν σε αγροτική περιοχή της Αλεξανδρούπολης και συνελήφθησαν, ο 20χρονος διακινητής με τους άλλους τρεις (3) μη νόμιμους μετανάστες, οι οποίοι είχαν εγκαταλείψει το δεύτερο όχημα, σε παρκινγκ της Εγνατίας Οδού και είχαν τραπεί πεζή σε φυγή, προκειμένου να διαφύγουν τη σύλληψη.

Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε ότι τα δύο (2) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, είχαν κλαπεί πριν από ένα μήνα περίπου, από περιοχές της Αττικής.

Συνολικά κατασχέθηκαν:

  • Δύο (2) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα
  • Το χρηματικό ποσό των 210 ευρώ
  • Τρία (3) κινητά τηλέφωνα

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κα. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού Αλεξανδρούπολης.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑