Ειδήσεις

Published on July 23rd, 2013 | by fileto

0

Νέες μειώσεις υπαλληλων από τους δήμους

Η κυβέρνηση προσπαθεί να συμπληρώσει την εικόνα με κομμάτια απολύσεων, μετατάξεων και κινητικότητας δημοσίων υπαλλήλων.

Μετά από το καθάρισμα  2.000 εκπαιδευτικών που δίδασκαν στα Τεχνικά και τα Επαγγελματικά Λύκεια, η συνέχεια της εφαρμογής του μέτρου περί τα τέλη Σεπτεμβρίου είναι 4.500 υπάλληλοι, ενώ μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου άλλοι 12.500.

Υπάρχει ένα σχεδιο Β για έξοδο από τους ΟΤΑ υπαλλήλων καθώς έχει μελετηθεί ότι οι Δήμοι θα πρέπει να απασχολούν σε δομές εκτός ανταποδοτικών υπηρεσιών έναν υπάλληλο ανά 1.000 κατοίκους.

Παράλληλα υπάρχει έκθεση που ζητά την μείωση των  ατόμων στις τεχνικές υπηρεσίες των Δήμων που δεν διαθέτουν Πολεοδομικό Γραφείο, εφόσον παρατηρείται μεγάλη δυστοκία στην εκτέλεση μελετών και προώθηση τεχνικών δελτίων για εκτελούμενα έργα μικρής και μεσαίας κλίμακας από τις υπηρεσίες αυτές.

Για παράδειγμα ένας δήμος ο οποίος έχει με την τελευταία απογραφή 25.000 κατοίκους θα διαθέτει 25 υπαλλήλους (διοικητικούς, οικονομική υπηρεσία, τεχνική υπηρεσία, ληξιαρχείο, εξυπηρέτηση οργάνων), ενώ οι υπάλληλοι τους οποίους θα έχει στις υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα θα έχουν άλλο πλάνο εργασιακών σχέσεων, με πιθανότητα να δίνονται αυτές οι υπηρεσίες και σε ιδιώτες.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑