Ειδήσεις

Published on July 28th, 2013 | by fileto

0

Έκλεβαν πετρέλαιο από μηχανήματα έργων

Εξιχνιάστηκαν ύστερα από ενδελεχείς έρευνες του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, τέσσερις (4) περιπτώσεις κλοπής πετρελαίου, από μηχανήματα έργων σε εργοτάξια του Νομού Ροδόπης, οι οποίες είχαν διαπραχθεί τους τελευταίους δύο μήνες.

Συνελήφθησαν προχθές (25-7-2013) κατά τις πρώτες πρωινές ώρες, στην ευρύτερη περιοχή της Κομοτηνής, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, τρεις (3) ημεδαποί, ηλικίας 24, 22 (άνδρες) και 24 (γυναίκα) ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές, καθώς και ένας 42χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος. Σχηματίσθηκε επίσης δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές, σε άλλους δύο (2) ημεδαπούς, ηλικίας 25 και 26 ετών οι οποίοι διέφυγαν την σύλληψη.

Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών και έρευνες, οι αστυνομικοί, εντόπισαν, στο εσωτερικό εργοταξίου, που βρίσκεται σε αγροτική περιοχή της Ροδόπης, δύο (2) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και τους πέντε (5) δράστες, ηλικίας 24, 22, 24, 25 και 26 ετών, να αφαιρούν πετρέλαιο από τα ρεζερβουάρ μηχανημάτων έργου. Στη θέα των αστυνομικών οι δράστες επιχείρησαν να διαφύγουν, πλην όμως οι τρεις εξ αυτών, ηλικίας 24, 22 και 24 ετών, ακινητοποιήθηκαν και συνελήφθησαν, ενώ οι άλλοι δύο, εκμεταλλευόμενοι το σκότος, διέφυγαν και αναζητούνται.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στα δύο οχήματα και στο χώρο του εργοταξίου, μεταξύ άλλων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 36 άδεια πλαστικά δοχεία χωρητικότητας 20 λίτρων
  • 3 πλαστικά δοχεία χωρητικότητας 20 λίτρων, γεμάτα με πετρέλαιο
  • 1 χειροκίνητη αντλία
  • 1 λάστιχο
  • 1 μεταλλική ράβδο μέτρησης πετρελαίου
  • διάφορα εργαλεία

Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε ότι οι πέντε (5) δράστες, την 7/8-6-2013, την 21/22-6-2013, την 16/17-7-2013 και την 13/15-7-2013, κατά τις νυχτερινές ώρες, αφαίρεσαν με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, από τα μηχανήματα έργου δύο εργοταξίων στο Νομό Ροδόπης, συνολικά 4.160 λίτρα πετρέλαιο.

Προέκυψε επίσης ότι την παραπάνω ποσότητα πετρελαίου, οι πέντε δράστες, την διέθεταν, έναντι αμοιβής, στον 42χρονο δράστη, ο οποίος εντοπίσθηκε και συνελήφθη, ενώ σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, στο σπίτι και στο ποιμνιοστάσιο του, βρέθηκαν 221 πλαστικά δοχεία, χωρητικότητας 20 λίτρων, τα οποία και κατασχέθηκαν.

Κατασχέθηκαν επίσης τα δύο (2) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, ενώ τα τρία (3) πλαστικά δοχεία με το πετρέλαιο αποδόθηκαν στο δικαιούχο τους.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑