Ειδήσεις

Published on July 31st, 2013 | by fileto

0

Επαναφέρουν τη λεπτοσπείρωση Κογκολέζου στην Κομοτηνή

Διάβημα στον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ., αντιστράτηγο Ν. Παπαγιαννόπουλο, πραγματοποίησε χθες ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Τσουκαλάς, ζητώντας να διερευνηθεί άμεσα ο θάνατος του Μοχαμάντ Χασάν, που κρατούνταν από τον Σεπτέμβριο στο στρατόπεδο της Κορίνθου και είχε επανειλημμένα ζητήσει γιατρό, αλλά μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο μόλις τον Ιούλιο.

Ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. δεσμεύθηκε να διερευνήσει τις συνθήκες που οδήγησαν στον θάνατό του, σημειώνοντας ότι «η προστασία της ανθρώπινης ζωής, ανεξαρτήτως εθνικότητας, αποτελεί προτεραιότητα για την αστυνομία».

Κατά πόσον δίνεται προτεραιότητα στην ανθρώπινη ζωή φανερώνεται ανάγλυφα και σε άλλα περιστατικά που καταγγέλλονται από κέντρα κράτησης.

Ηδη υπάρχει περιστατικό 30χρονου υπηκόου Κονγκό που νόσησε από λεπτοσπείρωση στο Κέντρο Κράτησης της Κομοτηνής, και τώρα πρέπει να υποβληθεί σε διπλό ακρωτηριασμό αλλιώς μπορεί να πεθάνει.

Αντίστοιχα, στο Γενικό Νίκαιας νοσηλεύεται φρουρούμενος, 28χρονος Αφγανός με σοβαρό νόσημα, ο οποίος κρατούνταν για μήνες στην Αμυγδαλέζα. «Οι συνθήκες στην Αμυγδαλέζα είναι από μόνες τους νοσογόνες – σε κοντέινερ, χωρίς επαρκή κλιματισμό και αερισμό, μέχρι πρόσφατα χωρίς καθόλου καθαρισμό», μας λέει η γιατρός του Γ.Ν. Νίκαιας Ολγα Κοσμοπούλου, που έχει επισκεφθεί επανειλημμένα το στρατόπεδο.

«Αν κάποιος έχει οποιαδήποτε σοβαρή και χρόνια ασθένεια δεν μπορεί να διαγνωστεί γιατί δεν υπάρχουν οι τρόποι», μας λέει.

φωτο: αρχείο


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑