Άποψη - Γνώμη

Published on August 3rd, 2013 | by fileto

0

Η ήττα θα έρθει μόνο με αυτογκόλ

Η τελευταία δήλωση του πρωθυπουργού ότι δεν θα επιδιώξει πρόωρες εκλογές ξεκαθαρίζει εν μέρει τις προθέσεις του αλλά βάζει και στον βατήρα των προθέσεών του ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ το πιέσει τότε μπορεί και να το κάνει.

Λέει λοιπόν ο Αντώνης Σαμαράς: «Πρόωρες εκλογές ούτε θέλω ούτε πρόκειται να επιδιώξω! Ωστόσο, το ότι δεν θέλω εκλογές δεν σημαίνει ότι θα ήμουν διατεθειμένος να δεχθώ οποιονδήποτε εκβιασμό από οποιαδήποτε συμφέροντα! Διότι αν αντιληφθώ εκβιασμούς ή άλλου είδους πιέσεις, τότε προφανώς άλλοι θα έχουν τις ευθύνες για ότι συμβεί. Να το πω αλλιώς: Εγώ θέλω σταθερότητα και εξάντληση τετραετίας! Για το καλό του τόπου. Αλλά έχω και τα μάτια μου ανοιχτά… « υπογραμμίζει, σε συνέντευξή του στα Νέα.

Όπως σημειώνει, «τα εκλογικά σενάρια» τα συντηρούν όσοι εύχονται να αποτύχει η κυβέρνηση. Αλλά η πλειονότητα του ελληνικού λαού εύχεται το ακριβώς αντίθετο: Να ολοκληρώσουμε το έργο μας! Και αυτό καλύτερα από όλους το γνωρίζουν οι βουλευτές μας» τονίζει.

Επιτίθεται με σκληρή γλώσσα στα άκρα του πολιτικού φάσματος. «Έχουν οσμή αίματος!.. Όσοι τα φωνάζουν θέλουν να οδηγήσουν την ελληνική κοινωνία σε έναν θανάσιμο φαύλο κύκλο διχασμού», υπογραμμίζει. Ασκεί κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ, για τον οποία σημειώνει ότι δεν υπάρχει περιθώριο συναίνεσης. «Έχουν στηρίξει έστω και μία μεταρρύθμιση; Έχουν ψηφίσει έστω και μία περιστολή σπατάλης; Έχουν εμφανίσει έστω και μία πρόταση με αρχή, μέση και τέλος, την οποία θα μπορούσαμε να συζητήσουμε ως «εναλλακτική λύση; Έχει υπάρξει έστω και ένα ύποπτος τρομοκρατίας ή κουκουλοφόρος που να μη ζητήσουν την άμεση απελευθέρωσή του;» υπογραμμίζει ο πρωθυπουργός.

Όπως σημειώνει «ακόμη και μεταξύ τους δεν εμπιστεύονται ο ένας τον άλλο. Ας τα βρουν πρώτα μεταξύ τους, για να ξέρουμε κι εμείς με ποιον θα συνεννοηθούμε…».

Η αλήθεια είναι μισή και η συνέντευξη του πρωθυπουργού έρχεται πριν από το κρίσιμο ταξίδι του στην Ουάσιγκτον όπου θα δει από κοντά τις προθέσεις των Αμερικανών και θα πάρει οδηγίες για την μετέπειτα εξέλιξη των πραγμάτων στην Ελλάδα.

Πρώτα από όλα έρχεται ένα σκληρό Φθινόπωρο με ενδεχόμενο κούρεμα καταθέσεων, με μπαράζ φόρων που θα πιέζει ο Στουρνάρας μέσω υπουργών να πληρωθούν από τους ήδη τραυματισμένους Έλληνες και συνάμα θα υπάρξει και η οσμή του φόβου σε όσους έχουν σπίτια στο κόκκινο των δανείων, δάνεια και ασφαλιστικές εισφορές απλήρωτες,

Η τραγικότητα των επικοινωνιολόγων του Μαξίμου είναι τέτοια που από τώρα μέσα στο καλοκαίρι φοβερίζουν μέσα από τα διαπλεκόμενα κανάλια και εφημερίδες τους εξουθενωμένους πολίτες ή να συνθηκολογήσουν άνευ όρων με την υπάρχουσα κατάσταση ή να εγκαταλείψουν την χώρα.

Από την  άλλη έχουμε την άθλια συμπεριφορά όσων δήθεν ενδιαφέρονται για να προχωρήσει η μεταρρύθμιση στη χώρα με ιστορίες διαπλοκής και καπάκια εκλογικών συμφωνιών με ομάδες που πλήττονται από την κρίση.

Το θέμα είναι ότι από το Φθινόπωρο αλλάζει ο πολιτικός χάρτης και ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση για την αλλαγή του πολιτικού προσωπικού της χώρας.

Όποιος στήριξε σκληρές γραμμές δράσεις για να βγουν τα νούμερα δεν υπάρχει περίπτωση να πάρει ψήφο από τον έλληνα ψηφοφόρο ο οποίος διαθέτει δύο δράμια μυαλό.

Η Ελλάδα πάει από 1.1.2014 να πάρει την ευρωπαϊκή προεδρία και άρα δεν μπορεί μέχρι τον Ιούνιο να κάνει εκλογές, όπως λογικά δείχνουν τα πράγματα. Άρα τον Μάιο κάλπες θα στηθούν για Ευρωκοινοβούλιο, για δήμους και περιφέρειες.

Εκεί θα πέσει και το πρώτο μήνυμα που θα κάνει τα κομματικά επιτελεία να σκεφθούν πως θα προωθήσουν το σχέδιο για κάλπες τον Ιούνιο του 2014.

Αν όμως οι εξελίξεις από τις γερμανικές εκλογές και πιθανόν μια ενδεχόμενη ολική πτώχευση είναι προ των πυλών και με ενδεχόμενο τις εντολές που θα πάρει ο Σαμαράς από τον Ομπάμα, το στήσιμο της κάλπης για εκλογές είναι ορατό στα τέλη Οκτωβρίου με αρχές Νοεμβρίου.

Ποιος θα πάρει ένα τέτοιο ρίσκο με την ενδεχόμενη πτώχευση, με το αρνητικό πρόσημο στα αποτελέσματα της πολιτικής των μνημονίων και με μια Ελλάδα της οποίας οι πληγές κακοφορμίζουν και οι γνωστοί κρατικοφαγάδες κονομάνε μέσα στην μεγάλη αυτή κρίση;

Δεν φταίει ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε η ΧΑ αλλά ούτε και ο Κουβέλης. Η κυβέρνηση παίζει μόνη της στο γήπεδο και αν φάει το γκολ αυτό θα είναι …αυτογκόλ!


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑