Ειδήσεις

Published on August 4th, 2013 | by fileto

0

Εισπράττουν και με το παραπάνω οι ΔΟΥ Καβάλας και Ορεστιάδας

Ενώ τα έσοδα για το κλείσιμο της μαύρης τρύπας δεν είναι τα αναμενόμενα η ΔΟΥ Καβάλας τα πάει πολύ καλά και είναι στις δέκα πρώτες σε έσοδα πιάνοντας περίπου το 80% του στόχου που έχει θέσει το υπουργείο Οικονομικών, στην είσπραξη του ΦΠΑ.

Τα στοιχεία από τις 140 εφορίες με την πορεία των εισπράξεων του ΦΠΑ για το πρώτο εξάμηνο του 2013 είναι ενδεικτικά της κατάστασης που επικρατεί στην αγορά και την πραγματική οικονομία. Τα ποσοστά είσπραξης παραμένουν τραγικά, ενώ εξαιρετικά λίγες είναι οι ΔΟΥ που έχουν καταφέρει να πιάσουν τους στόχους του Μνημονίου.

Το μεγάλο αγκάθι είναι και πάλι οι μεγαλοεπιχειρηματίες οι οποίοι μέσω της ΔΟΥ Μεγάλων Επιχειρήσεων βρίσκεται πίσω κατά 16,8 εκατ. ευρώ στις εισπράξεις από τον ΦΠΑ ή σε ποσοστό 34,2% και ακολουθεί η ΔΟΥ Πλοίων Πειραιά (-16,8 εκατ. ευρώ).

Παρά τα λεγόμενα από τα κανάλια και τους μεγαλοδημοσιογράφους περί διεφθαρμένης επαρχίας δείτε την υστέρηση των ΔΟΥ: Χαλκίδας (- 4,7 εκατ. ευρώ), Ιωνίας Θεσσαλονίκης (-4,4 εκατ. ευρώ), Ρεθύμνου (- 4,18 εκατ. ευρώ), Κηφισιάς (-4 εκατ. ευρώ), Θήρας (-3,7 εκατ. ευρώ), Κω (-3,42 εκατ. ευρώ), Ζακύνθου (-3,2 εκατ. ευρώ) και Μυκόνου (-3,19 εκατ. ευρώ).

Υπάρχουν και τα φωτεινά παραδείγματα που ω εκ θαύματος είναι κι αυτά στην επαρχία, η οποία παρά την δυσμενή κατάσταση που βιώνει πληρώνει στο κράτος.

Για παράδειγμα η Η ΔΟΥ Νέας Ιωνίας στον Βόλο, έχει πιάσει το 120% του εισπρακτικού στόχου και τα έσοδα της είναι αυξημένα κατά 12 εκατ. ευρώ, η ΔΟΥ Ιωαννίνων που κινείται στο 100,5% και με τις επιπλέον εισπράξεις να φθάνουν τα 12,7 εκατ. ευρώ και ακολουθούν η ΔΟΥ Χανίων με 84,2%, η ΔΟΥ Καβάλας με 78,5% και η ΔΟΥ Ορεστιάδας με 76,7%.

πηγη: Εφημερίδα των Συντακτών


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑