Βαλκάνια

Published on August 13th, 2013 | by fileto

0

Ο φράχτης του Έβρου άνοιξε τα θαλάσσια σύνορα

Για το θέμα της λαθρομετανάστευσης η οποία άλλαξε ρότα και περνά παράνομους λαθρομετανάστες από το Αιγαίο, ο υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης ανέφερε:

«Η πίεση έχει μεταφερθεί στο Αιγαίο, από την ημέρα που μπήκε σε λειτουργία ο φράκτης και οχυρώθηκε ο Έβρος.

Ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες, που η θάλασσα είναι πιο ζεστή, και όλοι όσοι επιχειρούν να έρθουν, ουσιαστικά παίρνουν μία βάρκα φουσκωτή και μόλις μπουν στη θαλάσσια περιοχή μας, βγάζουν ένα μαχαίρι, την τρυπάνε και αντιμετωπίζουμε περιστατικά διάσωσης στη θάλασσα. Είναι τα μόνα περιστατικά τα οποία αντιμετωπίζουμε.

Σπανιότατα να περάσει κάποιος και να φθάσει στις ελληνικές ακτές, χωρίς να γίνει αντιληπτός από το Λιμενικό Σώμα.

Σήμερα επιχειρούν στην περιοχή, πάνω από 2.000 άνθρωποι, με μία πρωτοφανή επιχείρηση, με 35 σκάφη περίπου, με όλες τις δυνάμεις που μπορούμε να έχουμε, θερμικές κάμερες οι οποίες είναι αυτές που χρησιμοποιήθηκαν στην καταδίωξη των Αλβανών δραπετών από τα Τρίκαλα.

Το Λιμενικό είχε την επιτυχία να τους εντοπίσει και να τους εγκλωβίσει. Και να σας πω το πόσο διάτρητα είναι τα σύνορα μας; Θα σας πω ότι, ανά 100 χιλιόμετρα σε όλα τα σύνορα μας, την ημέρα περίπου έχουμε μία είσοδο λαθρομετανάστη και στην ξηρά και στη θάλασσα.»


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑