Ειδήσεις

Published on August 18th, 2013 | by fileto

0

Βρέθηκε ο ληστής του παππού στην Κομοτηνή

Εξιχνιάσθηκε, ύστερα από ενδελεχείς έρευνες του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, ληστεία που διαπράχθηκε, τις πρωινές ώρες της 15-8-2013, σε βάρος 85χρονου ημεδαπού, στην πόλη της Κομοτηνής.

Για την υπόθεση αυτή συνελήφθη, προχθές (16-8-2013) το απόγευμα, στην Κομοτηνή, 45χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για ληστεία.

Ειδικότερα, ο 45χρονος, μαζί με έναν άγνωστο μέχρι στιγμής δράστη, εισήλθαν στην οικία του 85χρονου, την ώρα που κοιμόταν και αφού τον ακινητοποίησαν δεσμεύοντας τα χέρια και τα πόδια, κλείνοντας το στόμα του με μαξιλάρι και απειλώντας τον για τη ζωή του, αφαίρεσαν 4.500 ευρώ και 3 χρυσές λίρες και τράπηκαν σε φυγή. Στη συνέχεια, ο 85χρονος, κατά την προσπάθειά του να προσεγγίσει σημείο της οικίας του, όπου είχε εναποθέσει το κινητό του τηλέφωνο, έχασε την ισορροπία του και έπεσε στο δάπεδο, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά στο κεφάλι.

Κατόπιν μεθοδικής έρευνας και κατάλληλης αξιολόγησης και αξιοποίησης πληροφοριών του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, ο δράστης αρχικά εντοπίσθηκε, το βράδυ της 15-8-2013, στην Κατερίνη, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Κατερίνης. Ακολούθως, στο πλαίσιο της προανάκρισης του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, ο 45χρονος ομολόγησε την πράξη του και συνελήφθη.

Επιπλέον, ο δράστης διώκεται με τρία (3) Εντάλματα Σύλληψης, από τις Ελληνικές Δικαστικές Αρχές, για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών, ενώ σε βάρος του εκκρεμούν δύο (2) καταδικαστικές αποφάσεις.

Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκαν οι αφαιρεθείσες χρυσές λίρες, ενώ στην κατοχή του βρέθηκε επίσης το χρηματικό ποσό των 4.000 ευρώ, τα οποία κατασχέθηκαν προκειμένου να αποδοθούν στο δικαιούχο τους.

Ο 85χρονος μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής, όπου και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ροδόπης, ενώ η προανάκριση συνεχίζεται από το Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής για την ταυτοποίηση του συνεργού του.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑