Ειδήσεις

Published on August 28th, 2013 | by fileto

0

Νέο εμπορικό κέντρο στην Ξάνθη από την Αθωνική

Ενα νέο μεγάλο εμπορικό κέντρο στην Ξάνθη, κόστους επένδυσης περίπου 35 εκατ. ευρώ, έλαβε πριν από λίγες ημέρες άδεια δόμησης, με φορέα υλοποίησης την εταιρεία «Αθωνική Τεχνική Α.Ε.». Η Πολεοδομία Ξάνθης στις 20 Αυγούστου έδωσε το «πράσινο φως» για την κατασκευή του εμπορικού κέντρου, συνολικού εμβαδού 19.917 τετραγωνικών μέτρων, ενώ το συνολικό εμβαδόν του οικοπέδου αγγίζει τα 100 στρέμματα. Το εμπορικό κέντρο θα είναι διώροφο, με 611 θέσεις στάθμευσης, ενώ τα 19.917 τ.μ. του κατανέμονται ως εξής:

Τέσσερα μεγάλης κλίμακας καταστήματα (υπεραγορές τροφίμων, ηλεκτρικών ειδών, επίπλων, ένδυσης – υπόδησης), που καταλαμβάνουν συνολική επιφάνεια 9.420,25 τ.μ.

Εξήντα τέσσερα εμπορικά καταστήματα μικρής κλίμακας και ένα σημείο πώλησης αθλητικών ειδών, με συνολική επιφάνεια 5.193,42 τ.μ.

Χώρους ψυχαγωγίας – εστίασης (πολυκινηματογράφοι, bowling, cafe και εστιατόρια), συνολικής επιφανείας 3.875,89 τ.μ., ενώ κτιριακή επιφάνεια 1.495 τ.μ. συνολικά διατίθεται για βοηθητικούς και κοινόχρηστους χώρους.

H «Αθωνική Τεχνική» έχει λάβει ήδη από το 2010 έγκριση από το γραφείο έκδοσης αδειών λειτουργίας καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος του δήμου Ξάνθης, ενώ είχε προηγηθεί και έγκριση από το δασαρχείο.

Η οικοπεδική έκταση του εμπορικού πάρκου είναι το ακίνητο της παλιάς βιομηχανίας επεξεργασίας δέρματος «ΔΕΡΑΣ». Μεταξύ των πλεονεκτημάτων του εμπορικού κέντρου, που αναφέρει η ίδια η εταιρεία, περιλαμβάνεται η εξασφάλιση μόνιμης απασχόλησης τουλάχιστον 900 ατόμων, αλλά και η επιχειρηματική ανέλιξη των τοπικών εμπόρων.

πηγη: Ημερησία


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑