Ειδήσεις

Published on August 28th, 2013 | by fileto

0

Καβαλιώτισσα αρχιτέκτονας σε work shop του Πατριαρχείου

Tο προτεινόμενο έργο του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου «Σχεδιασμός των Κήπων της Ιεράς Θεολογικής Σχολής της Χάλκης» θα παρουσιασθεί την 1η Σεπτεμβρίου 2013, στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης. Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με την πραγματοποίηση, μεταξύ άλλων, τριών workshop της ομάδας εργασίας. Επισημαίνεται ότι η εκδήλωση θα έχει ιδιαίτερη συμβολική και πανηγυρική σημασία, αφού η 1η Σεπτεμβρίου είναι η ημερομηνία έναρξης του Εκκλησιαστικού Έτους -ημέρα της Ινδίκτου και έχει κηρυχθεί από τον Οικουμενικό Πατριάρχη που θα την τιμήσει με την παρουσία του, και ως ημέρα Προστασίας του Περιβάλλοντος. Επικεφαλής του έργου, είναι η Δρ. Τζούλια Τζώρτζη, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Αρχιτεκτονικής Τοπίου και Διευθύντρια Ευρωπαϊκών και Ερευνητικών Προγραμμάτων του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου.
Ενδεικτικά η πρόταση εκπονήθηκε ως πιο κάτω:

6 -7 Απριλίου : Επίσκεψη εργασίας στην Ιερά Θεολογική Σχολή της Χάλκης, κατόπιν προσκλήσεως του Μητροπολίτη Προύσης κ.κ. Ελπιδοφόρου, της Τζούλιας Τζώρτζη, Αν. Καθ. Αρχιτεκτονικής Τοπίου και Διευθύντριας Ευρωπαϊκών και Ερευνητικών Προγραμμάτων του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου, για επιτόπια εκτίμηση της κατάστασης των κήπων της Σχολής και της προοπτική αποκατάστασής τους. Ακολούθησε η κατάρτιση της ομάδας εργασίας.

30 Μαΐου- 6 Ιουνίου: 1ο workshop στην Ιερά Θεολογική Σχολή της Χάλκης, όπου τα στελέχη της ομάδας εργασίας έλαβαν την ευλογία του Οικουμενικού Πατριάρχη και παρουσιάστηκε το εκτελούμενο έργο στον υπεύθυνο της όλης προσπάθειας, Μητροπολίτη Προύσης και καθηγητή του Α.Π.Θ. κ.κ. Ελπιδοφόρο.

7-12 Ιουλίου: 2ο workshop στο Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου όπου έγινε παρουσίαση των αποτελεσμάτων στην παρουσία του Μιχαήλ Γ. Λεπτού, Προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής του Νεάπολις και του Σπύρου Αμούργη, Προέδρου της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών Αθηνών και Ομότιμου Καθηγητή του Τεχνικού Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας, οι οποίοι προέβησαν σε εποικοδομητικές παρατηρήσεις-εισηγήσεις.

7-13 Αυγούστου: 3ο workshop στο Παλιό της Καβάλας, στο εργαστήρι της Αρχιτέκτονος-Περιβαλλοντολόγου Ελένης Αντωνάρα, στελέχους της ομάδας εργασίας, όπου έγιναν οι τελικές μελέτες, εκτιμήσεις και κωδικοποίηση.

 


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑