Ειδήσεις

Published on August 29th, 2013 | by fileto

0

Γιορτή της βιοκαλλιέργειας στην Αλεξανδρούπολη

Αφιέρωμα στη Μελισσοκομία, Αναζητώντας τις χαμένες γεύσεις» στην πλατεία του φάρου Αλεξανδρούπολης.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με τη συνεργασία της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, του Δήμου Αλεξανδρούπολης και των βιοκαλλιεργητών με αφορμή τα 10 χρόνια παρουσίας στο Ν. Έβρο και των μελισσοκόμων της περιοχής.

Απώτερος στόχος της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, του Δήμου Αλεξανδρούπολης και των βιοκαλλιεργητών είναι να ευαισθητοποιήσουν τους παραγωγούς και να ενημερώσουν τους καταναλωτές σχετικά με τα πλεονεκτήματα της βιολογικής καλλιέργειας και την υψηλή ποιότητα των βιολογικών προϊόντων και των προϊόντων της μελισσοκομίας τα οποία παραμένουν άγνωστα για πολλούς, όπως άλλωστε παραμένουν άγνωστα και τα πλεονεκτήματα που προσφέρει στο άνθρωπο η κατανάλωση των προϊόντων αυτών.

Για να γίνει σε όλους γνωστός ο «Θησαυρός του Έβρου» (βιολογικές καλλιέργειες , αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά, προϊόντα της μέλισσας ) κατά τη διάρκεια του τριημέρου θα πραγματοποιηθούν πολλές εκδηλώσεις, μεταξύ των οποίων:
Έκθεση και πώληση Βιολογικών γεωργικών προϊόντων και προϊόντων της μέλισσας.
Ομιλίες σχετικά με τις ευεργετικές ιδιότητες των Προϊόντων της μέλισσας, και των βιολογικών γεωργικών προϊόντων.
Μουσικές Εκδηλώσεις-θέατρο σκιών ( ο κολλητήρης μελισσοκόμος)
Δράσεις που θα αφορούν τους μικρούς φίλους της γιορτής ( γνωρίζω τα βιολογικά προϊόντα, τα αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά του Έβρου μέσα από την έκδοση λευκώματος για παιδιά, ζωγραφίζω τη μέλισσα και τη φύση, δημιουργώ με προϊόντα της μέλισσας).

Η εκδήλωση απευθύνεται τόσο σε καταναλωτές που ενδιαφέρονται για την ποιότητα των προϊόντων που καταναλώνουν, όσο και σε παραγωγούς που ενδιαφέρονται να αναβαθμίσουν την ποιότητα των προϊόντων που παράγουν, προστατεύοντας παράλληλα τα χερσαία οικοσυστήματα, αναβαθμίζοντας έτσι και το περιβάλλον.
Χορηγός επικοινωνίας των εκδηλώσεων είναι η τηλεόραση ΘΡΑΚΗ-ΝΕΤ


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑