Ειδήσεις

Published on September 1st, 2013 | by fileto

0

Τούρκοι, Σέρβοι, Ρώσσοι και Βούλγαροι τοπ στον τουρισμό μας

Όπως όλα δείχνουν η φετινή χρονιά θα είναι καλή για τους τουρισμό της Βόρειας Ελλάδας μια και σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία οι συνολικές αφίξεις αναμένονται να ξεπεράσουν τα 7 εκατομμύρια.

Τα νέα δεν είναι καλά για τη Θράκη καθώς το ότι δεν άνοιξε ο δρόμος Κομοτηνής – Νυμφαίας -Μακάζα με τη Βουλγαρία άφησε χιλιάδες Βούλγαρους να προτιμούν άλλους δρόμους για τον τουρισμό και φυσικά κανείς λόγος δεν γίνεται για Ρουμάνους.

Ακόμη και οι Τούρκοι προσπερνούν την Κομοτηνή για να πάνε στη Θεσσαλονίκη στο σπίτι του Ατατούρκ και στην Χαλκιδική ή σε άλλους προορισμούς.

Σύμφωνα με τα δεδομένα πολλοί τουρίστες οι οποίοι προτίμησαν την Βόρεια Ελλάδα είναι Ρώσσοι, Τούρκοι, Σέρβοι, Βούλγαροι και Ρουμάνοι, καθώς και Σκοπιανοί αλλά και Αλβανοί. Φυσικά το ότι η πρόσβαση είναι εύκολη οδικώς κάνει την περιοχή μας ελκυστική για ολιγοήμερες διακοπές.

Οι Τούρκοι τουρίστες οι οποίοι προτιμούν την Χαλκιδική, Θεσσαλονίκη, Καβάλα και Θάσο υπολογίζονται μέχρι στιγμής σε 800.000 άτομα, ενώ οι Ρώσσοι ξεπερνούν το 1 εκατομμύριο.

Χαρακτηριστικό είναι ότι τις τελευταίες μέρες στο τελωνείο Κήπων Έβρου σημειώθηκε το αδιαχώρητο και η ροή των αυτοκινήτων ήταν τόσο μεγάλη που η παραμονή στα δύο τελωνεία (Κήπων και Υψάλων) ήταν πολύωρη.

Οι Ρώσσοι προτιμούν την Χαλκιδική και οι Βούλγαροι την Θάσο. Οι Σέρβοι τη Θάσο, Ασπροβάλτα, Σταυρό και Κατερίνη και οι Ρουμάνοι τη Θάσο και την Κατερίνη.

Το σίγουρο είναι ότι η κρίση στην Αίγυπτο και η επικείμενη επέμβαση στην Συρία, έκανε τις εταιρείες κρουαζιέρας να αλλάξουν όλα τους τα δρομολόγια, με κερδισμένα τα ελληνικά λιμάνια και νησιά.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑