Άποψη - Γνώμη

Published on September 2nd, 2013 | by fileto

0

Τι θα συμβεί τον Σεπτέμβριο στην Ελλάδα;

Φτάσαμε αισίως στον Σεπτέμβριο και μπαίνουμε σε ένα τρίμηνο φωτιά Ζητείται εργασία, προοπτική και ελπίδα. Ο κόσμος πονά, μην έχοντας τη δυνατότητα να εργαστεί, βλέποντας την τσέπη του άδεια και τις «υποχρεώσεις» που απορρέουν από το δικαίωμα της ζωής να είναι δυσβάσταχτες. Τα καλύτερα μυαλά φεύγουν στο εξωτερικό, ρίχνοντας μαύρη πέτρα και η κυβέρνηση, με τον προοδευμένο Ποσειδώνα στον 7ο, συνεχίζει να μιλά για «success story». Βέβαια, θα πρέπει να της αναγνωρίσουμε ότι παραμονή της εορτής της Μεγαλόχαρης πέτυχε ένα οικονομικό θαύμα, αυτό του πρωτογενές πλεονάσματος με τακτικές Greek- economics ή αλλιώς «δεν πληρώνω πιστωτές και τα παίρνω από όλους». Όταν όμως χάνεται μια ζωή για 1,20 ευρώ, όταν οι άνεργοι είναι κοντά στα δύο εκατομμύρια και ο λαός σου ζει από τα συσσίτια τότε πρέπει να σωπαίνεις ή να λες κάτι καλύτερο από το δήθεν «όλα πάνε καλά» γιατί όλα τα παραπάνω σε διαψεύδουν.

Για να δούμε όμως τι θα μας φέρει ο Σεπτέμβρης, ο τρυγητής.

Όπως είπαμε και στον πρόλογο μπαίνουμε σε ένα τρίμηνο φωτιά. Επιπλέον πράγματα θα πάψουν να υφίστανται, τουλάχιστον στην μορφή που τα γνωρίζαμε, κι ένα εξ αυτών ίσως είναι και η ίδια η κυβέρνηση. Ο Άδωνις Γεωργιάδης είχε πει προ ετών όταν ήταν βουλευτής στο ΛΑ.ΟΣ ότι αν κυβερνήσουν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. ΑΕ, τότε αγοράστε κονσέρβες και κρυφτείτε στα υπόγεια. «Adoni, the time has come». Ο προοδευμένος Ήλιος θέτει προ των ευθυνών τους πρόσωπα ενώ θα υπάρχουν απειλές παραίτησης και μη ψήφισης μέτρων και νομοσχεδίων. Παράλληλα, όμως μιλάει για την έναρξη μιας περιόδου που ελλοχεύει ο κίνδυνος να την πατήσουμε ως χώρα και ως έθνος. Λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη τις εξισώσεις του Άδη και του Βουλκάνους αντίστοιχα θα έχουμε εντάσεις και εκρήξεις βίας αλλά και επιθέσεις σε κτήρια που βρίσκονται υπό κατάληψη ή υπό φρούρηση.

Ο προοδευμένος Υποθετικός Κρόνος μας μιλά για κυβερνητικές κινήσεις που θα κάνουν το λαό να υποφέρει (πάλι). Επίσης, έχουμε ξανά την ένδειξη για καταστρεπτική πυρκαγιά. Το σημείο της Μηδενικής Κριού δείχνει πως ο κόσμος είναι στα όρια του και απεργίες θα έχουν παλμό, συμμετοχή και διάρκεια. Επιπλέον, θα υπάρξει ένας πόλεμος με χτυπήματα κάτω από τη ζώνη. Η χώρα θα γίνει πάλι έκτακτο δελτίο. Ο λαός όσον αφορά τα σπίτια του θα υποστεί αδικία ενώ ο Ζευς μιλά για κάποια έγγραφη δέσμευση κάποιων που θα αλλάξει τις πολιτικές ισορροπίες. Το μεσουράνημα δείχνει πως η πολιτική διπροσωπία θα προκαλέσει μεγάλο χαμό ενώ θα υπάρξουν προβλήματα με ασθενείς και νοσοκομεία.

Σε οικονομικό επίπεδο, ο Ουρανός μιλά για μια πρόβα τζενεράλε. Αν κάποιοι έχουν πιστέψει το όνειρο της ανάκαμψης με κεφάλαια σε γουάν, ευρώ και δολάρια αντί αυτού θα δουν τα χαράτσια και τους δυσβάσταχτους φόρους που φέρνει η κυβέρνηση. Ο Ποσειδώνας μιλά για αντιρρησίες συνείδησης στους κόλπους της κυβέρνησης. Ειδήσεις που έρχονται στο προσκήνιο χαλούν το σκηνικό επιτυχίας που αυτή έχει στήσει. Η χώρα με τα τωρινά οικονομικά δεδομένα θέλει 8- 10 χρόνια για να βγει στις αγορές, κατά συνέπεια, ζωή με δανεικά, νέα μνημόνια και νέα μέτρα. Κι αν η Γερμανία αρνηθεί και αντιπροτείνει κούρεμα τότε «κλάφτα χαράλαμπε».

Στον αντίποδα, η αντιπολίτευση μπαίνει στο δρόμο να δείξει κατά πόσο μπορεί να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά. Το Μεσουράνημα μιλά για δυναμικές πράξεις, μεγάλες κουβέντες από πλευρά κυβέρνησης που θα φέρουν την έναρξη ενός νέου κοινωνικού αγώνα και πολιτικές αντιπαραθέσεις για σχολεία, σπίτια, απολύσεις και αποκρατικοποιήσεις. Ο αγώνας όμως αυτός μόνο αναίμακτος δεν θα είναι διότι ο προοδευμένος Ερμής μιλά για λόγια που ηλεκτρίζουν την ατμόσφαιρα, γεγονός που μεταφράζεται σε αύξηση των ποσοστών της αντιπολίτευσης.

Σε κυβερνητικό επίπεδο τα ψέματα θα δώσουν και θα πάρουν με τα νομοσχέδια να θυμίζουν υψηλή κοπτοραπτική προκειμένου να ικανοποιηθούν οι αντιρρησίες. Ωστόσο, θεωρώ πως μόνο οι γυναίκες που συμμετέχουν στην κυβέρνηση θα μείνουν στο απυρόβλητο.

Η θέση του Δία μιλά για προβλήματα όσον αφορά σε ζητήματα αποκρατικοποιήσεων και θέματα που σχετίζονται με τα πετρέλαια. Οι οικονομικοί μεγιστάνες φαίνεται προτιμούν τα δικά μας πετρέλαια αφού τα δίνουμε κοψοχρονιά. Επικοινωνιακά πολλά λάθη θα προκύψουν καθότι όπως λέει και ο λαός «το ψέμα έχει κοντά ποδάρια». Διάφορα νομικά τερτίπια θα έρθουν στο προσκήνιο για να πάρουν την ψιλή κυριότητα, τη νομή και κατοχή των σπιτιών του κοσμάκη. Η Ελλάδα από 14 Σεπτεμβρίου μπαίνει σε πολύ επικίνδυνα μονοπάτια.

Οι πολιτικές εξελίξεις τον Σεπτέμβριο θα είναι καταιγιστικές. Η ελπίδα ωστόσο αποτελεί για τους Έλληνες την ψυχολογική ντόπα προκειμένου να πετύχουμε το αδύνατο . Η ενεργοποίηση του τετραγώνου Ουρανού – Πλούτωνα (που θα κορυφωθεί τον Απρίλιο) θα φέρει απρόβλεπτα γεγονότα με ένα και μόνο σκοπό αυτά που χάνονται πάλι με χρόνια και καιρούς πάλι δικά μας να είναι.
πηγη: astrology.gr


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑