Ειδήσεις

Published on September 2nd, 2013 | by fileto

0

Δεν φταίμε λένε οι αστυνομικοί για την ουρά στους Κήπους

Προτάσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος με τις πολύωρες καθυστερήσεις των ταξιδιωτών οι οποίες παρατηρούνται κάθε καλοκαίρι στο τελωνείο των Κήπων, καταθέτει η ένωση αστυνομικών υπαλλήλων Αλεξανδρούπολης. Η ένωση μεταξύ άλλων, ζητά και την αύξηση του αριθμού των τελωνειακών.
Οι προτάσεις της ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων Αλεξανδρούπολης:

Τις τελευταίες μέρες και μετά από την ιδιαιτέρα αυξημένη κίνηση που παρατηρείται στο τελωνείο των Κήπων, λόγω της επιστροφής των Τούρκων μεταναστών στους τόπους κατοικίας τους στη κεντρική Ευρώπη, το θέμα πήρε διαστάσεις με αποτέλεσμα να κινητοποιηθούν η φυσική ηγεσία αλλά και τοπικοί παράγοντες για την επίλυση του προβλήματος. Επί μέρες δεκάδες χιλιάδες ταξιδιώτες και χιλιάδες αυτοκίνητα δημιουργούσαν ουρές χιλιομέτρων στην Τουρκική πλευρά και η αγανάκτηση των ταξιδιωτών Ελλήνων και Ξένων ήταν μεγάλη.
Εμείς όλα τα προηγούμενα χρόνια από τη στιγμή που άρχισε να δημιουργείτε το πρόβλημα αυτό, της αυξημένης κίνησης σε όλη τη διάρκεια του χρόνου κρούσαμε τον κώδωνα του κινδύνου για τα προβλήματα που πολλαπλασιάζονται ιδίως τους θερινούς μήνες και τις περιόδους των θρησκευτικών και λοιπών εορτών και επετείων .
Δυστυχώς παρόλες τις επισημάνσεις, καταγγελίες και αποστολή υπομνημάτων μας κατά καιρούς, προς την πολιτική και φυσική ηγεσία, το πρόβλημα εξακολουθεί και υφίσταται. Αποτέλεσμα αυτού είναι η πολύωρη παραμονή των ταξιδιωτών σε αφόρητες καιρικές συνθήκες (υψηλές θερμοκρασίες), η καταπόνηση του προσωπικού η οποία αυξάνει την πιθανότητα ανθρώπινου λάθους κατά τον διαβατηριακό έλεγχο που θα επιφέρει ποινικές και πειθαρχικές ευθύνες στο προσωπικό αλλά και πιθανά προβλήματα στην ασφάλεια της Χώρας, καθώς και αρνητική εικόνα της Χώρας μας στο εξωτερικό.
Όλα αυτά τα χρόνια με πρωτοβουλίες της η τοπική φυσική ηγεσία προσπαθεί να ελαφρύνει το πρόβλημα, κάτι το οποίο όμως είναι αδύνατο, διότι οι ευθύνες ανάγονται σε υψηλότερα επίπεδα διοίκησης.
Κατά την άποψη μας, η οποία έχει διατυπωθεί πολλάκις στο παρελθόν για να επιλυθεί το πρόβλημα, δύο πράγματα πρέπει να συμβούν:
1) Διευθέτηση του χωροταξικού με την επέκταση ή τη δημιουργία νέων κτιριακών εγκαταστάσεων που θα δίνουν τη δυνατότητα ταυτόχρονα για έλεγχο περισσότερων ατόμων και οχημάτων (περισσότεροι διάδρομοι ελέγχων ανά κατηγορία οχημάτων).
2) Αύξηση της οργανικής δύναμης του Αστυνομικού Τμήματος Κήπων με κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό, καθώς και αύξηση των τελωνειακών υπαλλήλων που υπηρετούν στο συγκεκριμένο σημείο.
Εάν δεν συμβούν και τα δύο που αναφέρουμε παραπάνω και μάλιστα ταυτόχρονα, λύση στο πρόβλημα δεν θα υπάρξει και θα φτάνουμε κάθε χρόνο τέτοια εποχή στο ίδιο πρόβλημα και το όποιο όψιμο ενδιαφέρον των υπεύθυνων θα πέφτει στο κενό.
Βεβαίως θα πρέπει να τονίσουμε ότι ανάλογα προβλήματα δημιουργούνται και στη Τουρκική πλευρά τα οποία με τη θεωρία των συγκοινωνούντων δοχείων μεταφέρονται στην Ελληνική πλευρά.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος
ΧΑΤΖΗΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ Κωνσταντίνος
Ο Γενικός Γραμματέας
ΤΣΙΑΚΙΡΗΣ Δημήτριος


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑