Ειδήσεις

Published on September 4th, 2013 | by fileto

0

Η Τρόικα αλλάζει θεσμικό πλαίσιο στις Συνεταιριστικές Τράπεζες

Ασφαλείς πληροφορίες του Euro2day.gr αναφέρουν ότι εκπονείται μελέτη από την ΤτΕ και τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΠΟΙΚ, βασικό αντικείμενο της οποίας είναι η καταγραφή της οικονομικής κατάστασης των συνεταιριστικών τραπεζών προκειμένου να διαχωριστεί η ήρα από το στάρι.

Η μελέτη θα είναι έτοιμη στα τέλη Σεπτεμβρίου και σύμφωνα με τις ίδιες πηγές draft του κειμένου της θα συζητηθεί με τους επικεφαλής της τρόικας μετά την έλευσή τους στις 20 Σεπτεμβρίου στην Αθήνα.

Για όσες δεν καταφέρουν να βρουν κεφάλαια, θα ακολουθηθεί η διαδικασία της εκκαθάρισης, όπως συνέβη σε ορισμένες συνεταιριστικές το τελευταίο έτος, με πώληση των χορηγήσεων και καταθέσεών τους σε κάποια από τις πέντε τράπεζες, Εθνική, Τράπεζα Πειραιώς, Eurobank, Alpha Bank και Attica Bank. Αντίθετα, όσες ενδυναμωθούν κεφαλαιακά με ίδια μέσα θα συνεχίσουν να λειτουργούν.

Σημειώνεται ότι οι συνεταιριστικές τράπεζες που τελούν υπό τον έλεγχο των αρχών και της τρόικας είναι: Συνεταιριστική Τράπεζα Δράμας, Δυτικής Μακεδονίας, Δωδεκανήσου, Έβρου, Ευβοίας, Ηπείρου, Θεσσαλίας, Καρδίτσας, Παγκρήτια, Πελοποννήσου, Πιερίας, Σερρών και Χανίων.

πηγη: Euro2day.gr


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑