Ειδήσεις

Published on September 4th, 2013 | by fileto

0

Υψηλό κάδμιο εμφανίστηκε στον Νέστο

Συγκεντρώσεις καδμίου 50 φορές πάνω από τα επιτρεπόμενα όρια ανιχνεύθηκαν για πρώτη φορά σε επιφανειακά ύδατα του ποταμού Νέστου, με αποτέλεσμα να αποφασισθεί η απαγόρευση αλιείας. Το κάδμιο μπορεί να προέρχεται από βιομηχανικές ή μεταλλουργικές μονάδες στην Βουλγαρική πλευρά.

Η διαπίστωση αυτή έγινε μετά από δύο δειγματοληψίες που έγιναν σε σημεία πολύ κοντά στα σύνορα υπό την εποπτεία του Τμήματος Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας.

Η απαγόρευση της αλιείας αφορό ελληνικό τμήμα του ποταμού από την είσοδό του στο νομό Δράμας μέχρι την είσοδό του στους νομούς Ξάνθης και Καβάλας.

Το θέμα της εισροής ρυπαντικών φορτίων από τη Βουλγαρία στον Νέστο έχει φτάσει μέχρι τη Βουλή, έπειτα από ερώτηση του βουλευτή νομού Δράμας Δημήτρη Κυριαζίδη, ο οποίος ζητούσε απαντήσεις από το υπουργείο Περιβάλλοντοςγια το αν υφίστανται σχετικές μελέτες για τη ρύπανση και τη μόλυνση του ποταμού και αν, σε επίπεδο διακρατικής συνεργασίας, υπάρχει κοινό πλαίσιο δράσης με τη Βουλγαρία.

Πηγή: ΑΜΠΕ


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑